Dagsarkiv: 2 mars 2024

Artikelskrivande och födelsedagsfest

Passade på och grattade Mats.

I går fyllde min tidigare arbetskamrat, och numera enbart kamrat, Mats Areskoug år och det uppmärksammade han och frun Eva med en fest med start klockan 16 i dag.

Men innan dagen kommit så långt satte jag mig vid datorn och skrev ut en intervju med Staffan Taylor som jobbar med Youtubekanalen Yes Theory och var en av dem som fick tillbringa en vecka med visselblåsaren David Grush efter kongressutfrågningen i somras.

Staffan Taylor.

Nu har han berättat för mig hur detta var och vad han tänker kring Grusch som person och om det han påstår. Så intervjun med Staffan, som jag gjorde under en inspelning med Felix Herngren den 19 december, blev till en artikel som jag sedan skickade till Staffan för faktakoll. Det visade sig att han var ute på inspelning och först på måndag kommer han att hinna läsa, men i stort har han gett den tummen upp.

Kommer i nästa UFO-Aktuellt.

Efter att ha fixat lunch läste jag en stund och sedan packade jag några tomma wellpappkartonger bak i bilen, svängde förbi en insamling och sedan vidare till Årsta där Mats bor. Och det blev inget dåligt kalas, med 25-talet deltagare som gjorde det trångt och trevligt. Och förplägnanden bestod av Budapestbakelse (som Eva bakat – smarrig!) och smörgåstårta.

Så trevligt och riktigt roligt att träffa nya människor som jag inte pratat med förut!

Nu stannade jag bara tre och en halv timma innan jag tog bilen tillbaka eftersom jag hade mina skäl. Lite synd. Hade gärna stannat längre.

Under dagen har jag fungerat som bollplank för Rapport-Nytts redaktör Malin Viklander som precis blivit klar med årets första nummer. Jag kikade på en del detaljer som hon sedan fixade och jag måste säga att Malin blir bättre och bättre på det här med att göra tidning, något hon aldrig varit i närheten av att göra innan hon tog på sig detta efter Mats Nilsson.

Nummer 2 kommer att bli ännu bättre!

Hemma igen hängde jag tvätt som jag startade innan jag åkte till Mats, slötittade på Melodifestivalen medan jag kopierade saker från min ärbara dator (som börjar bli full) och plockade ur disken ur maskinen. Kunde inte låta bli att messa Anderz Wrethov, som jag haft mycket kontakt med under mina Mello- och Eurovisiondagar, och gratta honom för en finalplats med en av sina låtar. Något han uppskattade.

Strax före midnatt blev det sängen med ”Fluke”.

Loading