Föredrag i Malmö

misfdrag10

Efter en morgon där Anneli ockuperat frukostbordet med ett antal trevliga arbetskamrater för att hålla arbetsmöte och jag försökt hjälpa Niklas med hans essä om Jules Verne (vi började redan klockan 02 i natt med uppehåll för sömn) så blev det lunch och sedan skjuts till flyget, vilket var snällt av Anneli.

På Sturup mötte Ebbe Johansson  från Malmö Interplanetariska Sällskap och hans son plus det kära dokumentärfilmteamet som jag nonchalerade fullständigt (vilket jag skulle) och vandrade förbi med min jättetunga väska för att de skule få några filmbilder som såg naturliga ut.

Kvällen kom sedan att tillbringas på Lorensbergsgatan 5 dit ett trettiotal personer hade sökt sig för att lyssna på mitt två timmar långa föredrag om svenska försvarets ufoarbete. Också det filmades av dokumentärgänget som dessutom intervjuade mig och Ebbe Johansson under trettio minuter. Med en två timmar lång frågestund efteråt så han klockan bli 23 innan vi kom därifrån. Då hade jag hunnit svara på ett stort antal frågor och dessutom fått en pratstund med Bernhard J som lyssnat och frågat mycket även han.

MIS-gänget visade sig vara nyfikna och kritiskt sinnade, precis som deras ordförande Ebbe Johansson vilket bådar gott för denna Sveriges äldsta ufoförening och sedan i maj i år också anslutna till UFO-Sverige. Ebbe själv och hans sambo Karin är pärlor med precis rätt attityd till hur man ska undersöka detta knepiga ämne.

Träffade också Tora Greve, en av våra fältundersökare, som var där och lyssnade. Och Ingrid, en släkting till Alve Holmqvist, som en gång var med i MIS, startade Arcanaum och blev en känd för sitt intresse och kunskaper om de märkliga sidorna av vår tillvaro. Vi hade träffats förut jag och Ingrid, efter Alves bortgång, då jag fått ta hand om en del dokument som nu finns på AFU. Ni överräckte hon en ring med MIS symbol som Alve burit. En mycket fin gåva som kommer att placeras på AFU. Ni kan se en bild av ringen här nedan.

Det finns mer att säga om dagen men klockan har blivit 01.40 och veckan har bjudit på många korta nätter så nu ska jag försöka knoppa in en stund. I morgon bär det åter till Stockholm.

Ebbe Johansson är en duktig tekniker och inget konstruktionsarbete är honom främmande. Som det här fartyget som han byggt.

ebbe101001_01

Det var lättare att klassificera tefaten förr.

ebbe101001_02

En släkting till Alve Holmqvist gav mig och AFU Alves ring från slutet av 1950-talet. Den har Malmö Interplanetariska Sällskaps ursprungssymbol på sig; en sol med en ring av kunskap runt sig.

alvesring101002

Loading