Radio med Lotta

lotta

Det har blivit en intressant dag, helt i min smak. Började med att leta efter min flygbiljett till Malmö (ska dit och prata i morgon) i två timmar – utan att hitta den. Eftersom jag inte ens visste vilket flygbolag jag skulle resa med så var det inte så enkelt att ringa och be om en ny heller… Till slut lyckades jag få tag på den person som köpt biljetten åt mig så nu har jag pratat med SAS och fått biljetten mejlad till mig  igen.

Så fick jag stryk i badminton bara för att Lotta Bromés underhuggare ringde i slutet av tredje set och störde och så hem i ilfart för att fixa lite måsten innan taxin kom för transport till radiohuset. Fick skippa lunchen och sedan sitta i telefon hela vägen in till radion för att med Håkan Ekstrands hjälp uppdatera mig om en sak som vi sedan aldrig kom att prata om i programmet. Nämligen att astronomer har hittat ännu en planet, den här gången döpt till Gliese 581 G (alltså den sjunde planeten runt just den stjärnan) som låg på rätt avstånd från sin sol och därmed kunde tänkas ha vatten och atmosfären.

Men det vet ingen ännu något om.

Sändningen gick bra och det är alltid roligt att prata med Lotta som har en sällsynt förmåga att få sina gäster att känna sig välkomna. Gav Lotta min nya bok som hon omedelbart ville göra inslag om så nu ska jag dit igen på tisdag. Samma tid.

Taxi till jobbet rakt in i skyddsombudsmötet där vi diskuterade en enkät om arbetsmiljön som ska genomföras i höst innan det var slut. På den vägen är det.

Kvällen på jobbet handlade om ärtsoppa med pannkakor i kantinen, oroligheter i Ecuador och ett beslut om att Nasa ska få flyga rymdfärjan ännu en gång nästa sommar. Men sedan är det slut. Och så blev DN.se vald till Skandinaviens snyggaste sajt! Och så ringde Simon, som inte ville säga sitt efternamn, och pratade länge om ufo. Intressant kille som lyssnade. Nu är jag ledig. Malmö i morgon!

Loading