Middag hos Spetts

ebbe101001_03

Efter frukost vid 09 så satt jag och pratade med Ebbe och Karin i deras kök i Malmö, tog några bilder (ovan) och hade allmänt trevligt tills det var dags att åka till Sturup, dit Ebbe körde mig. Väl där upptäckte jag att den avgångstid som jag först fått inte stämde utan att jag hade ett par timmar tills mitt plan till Arlanda skulle gå. Så vi satte oss och pratade.

Ebbe har varit med om en mängd intressanta händelser under sitt 80-åriga liv och vi kom att prata om hur han i mitten av 60-talet varit med om att starta den första burkinsamlingen i Sverige, hur han varit med om att lura teveprogrammet Tekniskt magasin, om hur han uppfunnit en oljesaneringsmetod som jag bara inte kan fatta inte har   blivit en kommersiell produkt  hur han försökt fånga ”dödas” röster på band. Nu är Ebbe långt ifrån någon svärmare och att de röster som fastnat på banden skulle komma från döda människor är inget han tror på utan bara vill veta mera om.

Malmö Interplanetariska Sällskap har genomgått en svår övergångsfas från att ha varit ett ganska illa skött sällskap till ett där det nu åter är ordning och reda; tack vare Ebbe och Karin. Nu har MIS hittat tillbaka och flera som kom för att lyssna på mig i går återvänder nu till föreningen sedan den blivit mindre flummig och åter börjat ta ufofrågan på allvar. Jag är väldigt glad att ha kunnat vara en liten del av den processen.

När jag väl lyft och sedan landade fem minuter före utsatt tid (SAS kan verkligen vara världens punktligaste flygbolag) så hade jag tillbringat resan med att läsa en stor del av det som jag hade kvar av Raymond Feists spännande andra del i serien ”Bäraren av ondska”: ”Gudadråparen”, men det var först nu klockan 01.30 på natten som jag läste klart den (förutom ett ynka kapitel!).

Anneli plockade upp mig och sedan var det bara hem för att duscha och byta om innan vi gick till bussen och pendeln för att ta oss till södra delarna av Stockholm där vi nu har tillbringat kvällen i glada vänners lag. Middag hos Nanna och Bert Spett med mycket prat, god dryck och bra musik. Ni kan se de sista förberedelserna innan vi sätter oss ned för att äta av den mycket goda laxsoppan här nedan.

När vi kom tillbaka var klockan efter 01. Grabbarna satt uppe och spelade och jag läste en stund till i boken. Men nu ska jag sova!

Nanna, Bert och Anneli vid middagsbordet.

nannaobert101002

Loading