Hemresa

dartford10eng

I dag vaknade vi utsövda och varma på vårt hotellrum i Blackheath och åt en fin engelsk frukost i matsalen. Vilken skillnad mot dagarna i Hilarys kyliga och tomma hus! Men så snart vi ätit checkade vi ut och tog bilen till det sjukhus – University Hospital i Lewisham – där Hilary ligger för att träffa honom någon timma innan vi måste åka till färjan.

Eftersom vi kom dit utanför besökstid så hade vi redan i fredags gjort klart att besöket skulle bli godkänt. Men givetvis var det ingen av personalen som arbetade i dag som kände till den uppgörelsen. Efter mycket krångel fick vi i alla fall till sist komma in men det kändes tydligt att de helst ville bli av med oss.

Hilary låg i sin säng och jag satte mig vid fotändan medan Anders slog sig ned på en stol intill. Han är sig lik på alla sätt men kroppen är lite skröpligare. Vi pratade om hans donation och hur vi ska ta hand om samlingen och om vilka resurser vi har på AFU för att göra det. Hilary ville att vi skulle bli mer internationella och kanske döpa om Arkivet för UFO-forskning till något bredare. Och det är något som vi ibland har diskuterat genom åren.

Efter drygt en timme så var det dags att fortsätta mot färjan (via tullen vid Dartford Crossing som ni ser ovan) med stopp för mat i Chelmsford där jag styrde våra steg till puben Nags Head där jag och Håkan Ekstrand också har ätit vid ett tidigare tillfälle. Bra engelsk pubmat och så har de Old Speckled Hen på fat vilket är mycket bra. Passade på att köpa med ett glas hem med ölmärket på också. Två pund ville de ha.

Framme i Harwich var det grått och trist och det var skönt att få rulla ombord på färjan. På den här vägen hade jag bokat julbord till oss och det smakade bra. Dessutom var det väldigt få gäster så vi kunde sitta där i ett par timmar och lugnt hämta mer när vi ville. Ingen kö och inga vassa armbågar. Och Nordsjön låg fortsatt blank vilket alltid är positivt när man just har satt i sig en massa god mat.

Anders tar en Old Speckled Hen på Nags Head.

nagshead10

Ombordkörningen på ”Dana Sirena” visar att det mera rör sig om en lastbilsfärja än en passagerardito.

harwichombordkorning10

Loading