Skolintervju

Strax efter 09 ringde en elev från Tyresö gymnasium för att göra en intervju om ufo och religion som han och några kamrater skulle använda i ett skolarbete. Det blev många bra frågor och jag hoppas att de bandade samtalet. För när man talar med skolelever känner man sig aldrig riktigt säker på att de hinner med i svängarna även om jag pratar långsamt och är tydlig i allt jag säger. Värsta exemplet var trots allt en reporter från Kamratposten som får många år sedan slog sig ned i soffan här hemma och brände av en halvtimmeslång intervju utan att göra en enda anteckning. Så blev artikeln därefter också.

Har också pratat med en man i Värmland, i Sysslebäck närmare bestämt, har sina egna teorier om hur pyramiderna byggdes. Väldigt välgrundade och fullt rimliga dessutom. Han hörde av sig för någon månad sedan och i går skrev jag till honom och så ringde han tillbaka nu på morgonen. Mannen, Ulf Markström, menar att egyptierna använde ett motviktssystem med slädar där stenarnas vikt vägdes upp av arbetarna och på så vis kunde transporteras upp till toppen. Spännande, enkelt och riktigt genomtänkt eftersom han dessutom byggt en modell som han testat i liten skala. Har bett honom ta lite bilder så att jag kan skriva om det hela i min DN-se-blogg.

Har även ringt och gratulerat Ebbe Johansson i Malmö Interplanetariska Sällskap som fyller år i dag, försökt ringa Håkan Fenander som gör det samma (men inte fått tag på honom)  samt jobbat med UFO-Aktuellt. Nu ska jag bara hinna äta också för snart ska jag in och gå kurs på jobbet. Och ute snöar det ordentligt!

På jobbet blev det kurs i nya publiceringssystemet i drygt fyra timmar och sedan var det bara att gå raka vägen till jobbet. Och det blev en välfylld dag med många artiklar och två bloggar faktiskt. Den ena bloggen med lite boktips och den andra om att Wikileaks nu säger att man också har en del uforelaterade dokument som ska släppas längre fram. Men ska man lyssna på Assange så verkar de inte innehålla något speciellt.

Assange själv uttalar sig också väldigt nedlåtande om ufo och personer med ett ufointresse.

Och så fortsätter Raëlsekten att etablera sig i Kina. Nu har de lagt upp en särskild ufosajt där de försöker få kineserna att tro att utomjordingarna har betytt mycket för landet långt tillbaka i tiden.

Loading