Ghost Rockets i Smålandsstenar

miniclassmaland151010
Hemma igen efter en 86-milatur till Smålandsstenar tillsammans med Carl-Anton Mattsson för att vara med på visningen av Ghost Rockets på en biograf där. Och det var riktigt kul. Arrangörerna brukade inte ha några evenemang på lördagar eftersom det kom så lite folk men nu gjorde de i alla fall ett försök och det gick riktigt bra.

Vi kom dit vid 14-snåret efter att ha tankat och jag bytt om till en ny skjorta och kavaj. Anette Josefsson från arrangörerna mötte upp och på plats fanns också ett par från Gislaveds Astronomiska Sällskap som hade en miniutställning om rymden i hallen utanför biosalongen. Bland andra Halvard Nilsson som visade en del fina bilder som han själv tagit.

Leena Niskanen, reporter från Värnamo Nyheter kom för att intervjua och hon spelade också in 2,5 minut teveintervju med mig. Lite kul att hon hade läst både min sektbok och Osannolikt. Vi pratade en god stund i soffan innan det var dags att filma. Intervjun kan ni se här.

Det strömmade till rätt mycket folk för att vara en omöjlig lördag och till slut hade 55 personer löst biljett. Innan filmen drog igång på allvar så hann jag signera ett antal böcker och prata med rätt många intresserade i hallen. Men klockan 16 var det dags och efter att Anette presenterade vad som komma skulle så sa Bo Svensson, ordförande i astronomisällskapet, några ord och därefter höll jag ett femton minuter långt miniföredrag om UFO-Sverige, filmen och ufofrågan.

Alltid en utmaning att hålla sig kort.

Sedan blev det film! Och publiken gillade vad den såg. Alla satt kvar när eftertexterna var slut och jag gick fram för att dra igång frågestunden som höll på drygt en halvtimma med många och bra frågor.

När jag stod och packade ihop mina pinaler kom Bo Svensson fram och konstaterade att han varit ”lite skeptisk” i förväg (och en medlem hojtade ”lite?!”) men att han var mycket nöjd med det han hört och sett nu när allt var över. En annan medlem, Doris Alpskog, kom fram och berättade om en ufoobservation hon haft men att ingen i föreningen velat lyssna och att man bara sagt att sådant där finns inte.

Lite trist att höra. Och tråkigt att folk ska ha sådana fördomar om ufo fortfarande. Här kanske vi i UFO-Sverige kan göra skillnad för att ändra den attityden.

På vägen hem stannade vi till för lite mat hos Rickard och Victoria utanför Vilda Vättern. Skönt med ett stopp och bra med lite mat eftersom det inte har blivit så mycket av den varan i dag; Burger King i Jönköping på vägen ned var okej men inte så att det räckte kvällen ut.

Efter att ha lämnat Carl-Anton i Nyköping så kom jag hem till Skälby strax före midnatt. Anneli hade ställt in en Ruddles i kylskåpet som smakade utmärkt från soffans djup. Sedan blev det blogg och efter 01 sängen.

På vägen ned passerade vi det nu lagade slukhålet utanför Norrköping.
slukhalet15noorr
Carl-Anton tar anstormningen till bokbordet med ro.
smalandstenarbok1510101
Astronomiutställningen var liten men lockade många nyfikna blickar.
astro1510101nn
Carl-Anton hade hittat ännu en bok i serien ”Sällsamheter” åt mig – ”Gotlands sällsamheter” – som jag redan skrivit in i min lista men inte fått förrän nu

Så här ser min samling ”Sällsamheter” ut nu:
Sällsamheter i Bergslagen.
Sällsamheter i Blekinge.
Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland.
Det sällsamma Dalarna.
Gotlands sällsamheter.
Sällsamheter i Halland.
Sällsamheter i Helsingborg.
Sällsamheter i Medelpad.
Mälardalens sällsamheter.
Sällsamheter i Norrbotten, Kustlandet.
Sällsamheter i Småland Del 2.
Sällsamheter i Stockholm.
Sällsamheter i Stockholms skärgård.
Sällsamheter i Södermanland.
Sällsamheter i Tornedalen.
Sällsamheter i Uppland Del 1.
Sällsamheter i Uppland Del 2.
Sällsamheter i Västerbotten.
Sällsamheter i Västergötland Del 1.
Sällsamheter i Västergötland Del 2.
Sällsamheter i Västerås.
Sällsamheter kring Vättern.
Sällsamheter i Örebro.

Loading