Akutbesök och jobb utan glasögon

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. På planeringen stod dammsugning och att göra ännu några sidor till UFO-Aktuellt (om jag fick texter) samt att peta med mitt föredrag inför Smålandsstenar i morgon.

Istället blev jag sittande på ögonaktuten på S:t Erik från 09.30 till 14.30. Efter att ha fått ett svart fält i vänster ögonvrå i det opererade ögat i onsdags så ringde jag till slut ögonmottagningen i dag och blev ombedd att komma in eftersom det kunde rör sig om näthinneavlossning. Nu var det inte så vilket två läkare som undersökte mig i 25 minuter kunde konstatera.

Exakt vad det var visste tyvärr ingen av dem. Kanske en skuggning från ett annat ögonproblem jag dras med. Mindre problematiskt i vilket fall.

Under tiden som jag satt där i väntrummet, med lite avbrott för droppar, syntester och ögonbottenfotografering, hann jag läsa halva Ander Rydells utmärkta ”Boktjuvarna” om nazisternas bokstölder och ideologin bakom dem under andra världskriget. En kunskapsrik och spännande bok som jag varmt kan rekommendera. Boken ger en bra inblick i hur nazismen växte fram och varför den gjorde det. Och författaren tar oss med till en lång rad mindre kända bibliotek runt om i Europa.

Väl på jobbet (efter en minlunch i form av en dammsugare och en glass) så har jag jobbat utan glasögon hela kvällen vilket är enda sättet för mig att kunna göra ett vettigt jobb. En förstorad pupill i kombination med mina gamla glasögon gör att jag ser riktigt illa på vänster öga och bättre utan brillorna alltså.

Skrev en blogg om en märklig man som gick och dog i USA i somras. Ryktena säger att han var en utomjording, vilket han nog inte var, men klart är att han var en vapenfetischist av stora mått med 1.200 vapen hemma. En spännande historia i vilket fall.

Det blev som vanligt rätt mycket annat skrivet också men allt gick lite långsammare än vanligt eftersom jag var tvungen att sitta nära skärmen för att kunna se. Bara att hoppas att pupillen gått ned till vanlig storlek till i morgon.

Loading