Packningsdags för USA

rocket1936mail
Första dagen på semestern, det är i dag det. Och den har jag ägnat åt två saker. Dels att fixa sådant som måste fixas inför resan till USA på fredag och dels att tillbringa 90 minuter på DN för att se till så att Staffans avskedssittning på en restaurang i morgon blir så bra som möjligt.

I reseförberedelserna ingick att köpa en ny padda eftersom den gamla fått sig en hel del törnar och spräckt glaset på tre ställen. Dessutom har jag haft den i tre år nu och tekniken är bättre så det var dags att slå till. Köpte den på Elgiganten den här gången där försäljaren givetvis gjorde sitt bästa att sälja in extra saker, bland annat en överflyttning av allt som fanns i den gamla och hjälp att komma igång med den nya. Kostnad 299 kronor. Då sa jag att jag skulle ta och åka någon annanstans där jag kunde få det fixat gratis vilket sänkte kostnaden till noll även på Elgiganten.

Innan jag åkte mot stan, för att hämta upp Niklas, stannade jag på Systembolaget för att köpa en present som ska överräckas i morgon.

Niklas ja, han har också jobbat sin sista dag på ett antal veckor så jag plockade upp honom och ett antal påsar med kläder som han behöver under vår resa. För i natt bor han hemma och ska packa inför USA. Vi passade också på att äta lunchbuffé på Lilla Asien där personalen undrade om jag hade med mig en ”elev” som ska läras upp efter Staffan!

Niklas hade ett ärende till Aftonbladet medan jag hade ett till DN så efter dessa besök var tanken att åka hem till Skälby. Men några glömda skjortor gjorde resan hem lite längre än tänkt.

I dag fick jag ett spännande kuvert från Ole i Oslo. Frimärken av allehanda slag. Roligast var ett antal raketpostmärken från olika länder (se ovan och nedan) som var både vackra och helt nya för mig. Bara att tacka! Dessutom fanns det lokalpostmärken från Norrköping och en del annat kul i kuvertet. Satte mig en stund och ordnade in dem i mina pärmar.

Har pratat en stund med Anders på AFU och vi grubblar båda på hur vi ska kunna härbärgera fler samlingar i våra allt trängre lokaler. Någon lätt lösning finns inte och vi vill ju fortsätta att expandera. Allt annat vore ju bara konstigt. Drömmen, som jag så ofta har skrivit om, är ju att hitta en enda lokal till allt och slippa springa runt i de 12 som vi har i dag. Men då måste vi hitta pengar till detta.

Vi bygger ju en fond, som växer långsamt, och själv satte jag in 4.000 kronor där för någon vecka sedan. Pengar som jag samlat in bland en massa enskilda personer. Den som vill bidra ska veta att pengarna tas väl om hand och sparas för framtiden.

Pratade även med Lana som är ordförande i UFO-Stockholm också. Hon har börjat sin första undersökning av ett fall i området nu och tillsammans med Daniel intervjuat vittnet och samlat in information. En bra start!

Har alltså börjat packa inför USA i dag. Packa på allvar. Men jag räknar med att ägna en del av dagen i morgon till detta också. Det går ju åt en del kläder när man är på resande fot i drygt tre veckor och inte kan tvätta varje dag.

Har också fixat in filmer i datorn och en power point om AFU som kan vara bra att ha med för att visa dem jag ska träffa ”over there”. Köpte också en ny adapter för amerikanska kontakter som lär behövas när vi ska ladda allt möjligt elektroniskt som ju ingen längre kan resa utan. Och så har jag gått igenom hela resplanen så att den ska vara så komplett och uppdaterad som möjligt.

Några förstadagsbrev som också fanns med i paketet från Ole.
160525brevcs
Raketpostfrimärken.
raketpost160525ojb
Lokalposthelsaker frånNorrköping.
lokalpost160525cv

Loading