Mörk start på dagen

Bild
Kort natt. Somnade vid kvart över två och vaknade halv åtta i morse för att åka med och se Markus 94:or vinna med 9-3 över Järfälla IBK i den nya Kallhällshallen. Och det började i mörker. Eftersom hallen är ny så är den också modern rent tekniskt vilket bland annat innebär att belysningen tänds med hjälp av ett magnetkort som ledarna har. Nu var det bara så att detta inte funkade.

Som tur var så fanns det en slags nödbelysning med åtta armaturer som i alla fall gav så pass ljus att domarna blåste igång matchen och så fick lagen spela i halvdunkel hela första halvlek. För unertecknad, som föröskte ta bilder, innebar det att jag fick köra med blixt. Därför ser ni en bild på Denniz här ovan i blixtbelysning.

I andra halvlek så dök en vaktmästare upp och han hade bättre kontakt med sitt kort så då blev det lampor hela vägen.

En kväll på jobbet bjuder alltid på intressanta upplevelser. Inte minst ett par goda kladdkakor som serverades vid 22.30-snåret. Och så ett samtal med personalen på akuten på Danderyds sjukhus som jag hade för en stund sedan. En tipsare hade ringt och berättat att en skottskadad man förts till sjukhuset så jag ringde till akutmottagningen för att kolla om det var sant.

Först svarade en syster ”M”. Hon visste nada och skulle gå och prata med någon annan. Medan jag väntar så hör jag plöstligt en mansröst: ”Lägg på luren bara, du har mycket att göra”. Och det gjorde syster ”M”.

Eftersom jag inte tyckte att det var särskilt vänligt, särskilt som jag själv försökt att vara så ödmjuk det någonsin gick så ringde jag upp igen. Nu svarade en man, vi kan kalla honom ”Q”. ”Q” hade ett patentsvar på allting: ”Ingen aning”. Varvat med ”Du får väl ringa någon annan”. När jag frågade vem denna ”annan” kunde vara så svarade ”Q”: ”Ingen aning”.

Man kan knappast beskylla vårdpersonalen för att vara särskilt medietränad eller ens väluppfostrad för den delen. Har de mycket att göra så är det väl bara att säga det. Att slänga luren i örat känns lite fel. Nu visade det sig på andra vägar att en man faktiskt hade förts dit med en skottskada i foten. Det kunde polisen berätta.

Albin på väg upp.
Bild

Markus skjuter men målvakten räddar med hjälmen.
Bild

Markus R hade en bra dag. Här gör han ett av sina fem mål…
Bild

…och här gör han ett till.
Bild

Loading