Hemmets Journal på besök

Bild
Fick besök av en gammal arbetskamrat från Mariestads-Tidningstiden i dag då Ywonne Nylöf och hennes fotograf Ola Marklund kom för att göra ett reportage som kommer att dyka upp i Hemmets Journal om några månader. Platsen för fotograferingen blev en graffitität vägg på Björkebyskolan där undertecknad poserade. Eftersom artikeln kommer att handla om cirklar i sädesfälten som ett slags graffiti på åkrarna så passade platsen som had i handske.

Annars har jag och Niklas varit en sväng i Upplands-Väsby där jag diskuterade ett problem med min kamera med en servicetekniker från Nikon. Han var också vänlig nog att ladda in ett nytt program i kameran. Själva servicen får nog vänta eftersom den lär ta några veckor och de inte hade några lånekameror inne just nu. Har lite svårt att vara utan min kära kamera så länge.

När vi stod i kön på Nikon så ringde en räddningsledare på räddningstjänsten i Lessebo upp. Jag hade sökt honom för att få höra lite mera kring vad som hände när folk ringde och slog larm om en eventuella flygolycka över Småland för någon vecka sedan. Allt tyder på att det rörde sig om en meteor men eftersom vittnena uppfattade den som brinnande så skickades skogsbrandflyget upp för att spana. Risken för brand fanns ju där.

Senare på kvällen talade jag med ett av ögonvittnena – ja, kanske är han det enda ögonvittnet – men eftersom han var mitt uppe i ett jobb bestämde vi att höras vid på söndag eller måndag istället. Meteoren ska ha setts också över Gotland och Skåne enligt vad jag har hört och om någon av er som läser detta såg den eller känner till någon som gjorde så skriv gärna en rad.

Loading