Hemfärd

Sovmorgon till 08.30 vilket var riktigt skönt även om jag hostat en del under natten. Den eländiga hostan förföljer mig och jag hoppas verkligen att den snart ska ta slut. Efter dusch gick vi ned för att äta frukost med Mats och Gunnar som också bodde kvar på hotellet. Skönt att för en gång skull inte hasta iväg hem så fort utställningen var nedplockad. Hotellfrukostar är ju oftast bra, så också på Savoy i Karlstad.

Vid 09.30 sa vi hej till Mats och Gunnar på en stund och åkte till änkan efter Björn Ekelund, en UFO-Sverigemedlem i Karlstad som avled i vår. Hon ville skänka oss några böcker som Björn lämnat efter sig så vi styrde dit och knackade på. Det var bara det att hon hade glömt att vi skulle komma och eftersom vi aldrig hade sett varandra förut tittade hon misstänksamt ut genom dörrspringan när vi knackat på.

När vi väl väckt henens minne till liv berättade hon att det första hon tänkte var att vi kom från Jehovas Vittnen! Häpp! Så kan det gå när man har kavaj på sig för en gång skull. Nåväl, vi fikade och pratade någon timme innan vi bar ut några kassar med böcker till bilen och gav oss iväg mot öster. Lämnade av Håkan i Hallstahammar och körde sedan vidare till Hummelsta för en sen lunch med Mats och Gunnar som redan kommit dit. En stund senare var vi i Enköping och lastade av utställningen i vår ”Ufo-stuga” där Jörgen Granlie hjälpte oss med kånkandet.

På vägen hem inhandlade jag en rejäl mosbricka med grillad korv i kiosken vid Barkarby station. Bara 35 spänn och då fick jag massor av mos pus en rejäl portion gurkmajonnäs – prisvärt är ordet! Slukade denna kulinariska meny framför teven där Sverige precis reducerade i innebandyn och till slut gick och vann VM-finalen mot alla odds (men med lite hjälp av domaren som bjöd oss på en finsk utvisning).

Sedan var det bara att packa upp, åka till Willys och handla (tomt i kylskåpet) och efter 20 dra in till Klarabergsviadukten och plocka upp familjen som kom med bussen från Mariestad 20.30. Skönt att se dem igen!

Resten av kvällen blev lugn med lite pizza och inspelad repris av VM-finalen som jag bandat åt bojsen.

Loading