”Landet runt” om Pollenkungen

”Landet runt” i dag.

I dag visade ”Landet runt” sitt inslag om ”Pollenkungen” och hans observation i en glänta i utkanten av Ängelholm 1946. Något jag skrev en bok om för rätt många år sedan. Det blev ett bra inslag tycker jag och ni kan se det hela omkring 13.30 in i sändningen om ni klickar på länken här.

Roligt att de visade ett gammalt inslag som Kristina Kappelin gjort. Jag hade ingen aning om att hon faktiskt hade varit inblandad i den här historien. Men minnet av observationen lever kvar, inte minst monumentet i gläntan.

Ska bli en tomat eller flera.

Under förmiddagen bar vi in en säck med kompost från verandan och så började Anneli plantera lite smått och gott. Mest smått som tomatplantan på bilden ovan. Själv tog jag en sväng till återvinningen med bilen knökad med skräp och jag var sannerligen inte ensam om att komma på den tanken i dag.

Kön var lång och illa skött av personalen som ägnade mer tid åt att prata med varandra än att se till att kön minskade i längd. Väl framme tog det säkert 20 minuter innan allt var kastat i rätt container.

Återvinningen.

Hemma kunde jag konstatera att vi numera har papperskassar så det räcker och blir över. Jag behöver sådana när det ska hämtas och transporteras böcker men just nu skulle jag önskat att det var pant på dem. Passade på att städa undan lite i garaget i övrigt också.

Underlig väderdag med sol, regn och snö i olika versioner under dagen. Typiskt aprilväder givetvis.

Medan vi satt och åt visade ”Landet runt” sitt inslag och efter det ramlade det in flera mejl. Några med egna observationer, andra med frågor och glada tillrop. Och så ringde dottern till Gösta Carlssons bror som jag haft kontakt med tidigare och ville prata lite efter inslaget.

Jobbkvällen kom rätt mycket att handla om en, vad det verkar, Israelstyrd, cyberattack mot Irans urananrikningsanläggning. Men jag skrev också om krisen vid USA:s gräns mot Mexiko och de många unga som måste tas om hand av de amerikanska myndigheterna.

Mat blev det, den här dagen på Spice Corner där vi fick ett bord som kändes säkert i den halvtomma lokalen. Som vanligt satsade jag på restaurangens suveräna Chicken Tikka Butter masala med vitlöksnan och medan vi satt där föll snön stilla utanför.

På andra sidan midnatt började grattisönskningarna ramla in så det var bara för mig att börja tacka alla!

Men klockan 01 bar det hemåt för en fyradagarsledighet. Markus var vaken och hade sett på Masters så jag pratade en stund med honom, tog en liten pizzabit (som Anneli lämnat) och satte mig vid datorn en stund.

 149 total views,  1 views today