Till Göteborg och diskussion om ufo, film mm

Häftig studio!

I dag åkte jag till Göteborg för att diskutera ufo och väldigt mycket annat med konstkollektivet KonstAB i ett arrangemang av Göteborgs Film- & TV-bar. Det blir ett direktsänt event som ni kan följa gratis här.

De tre bakom kollektivet är Ossian Melin, Filip Aladdin och Anton Hellström som arbetar med sin filmdebut: Vernissage hos gud.

Så beskriver arrangörerna det hela som sänds från Valands glashus:

En långfilm som görs utanför det traditionella systemet och som de själva beskriver som en maximalistisk, associativ science-fiction-historia om konstens otillräcklighet, med många sidospår och lösa trådar som flyter ut i vackra mönster runt den huvudsakliga storyn.

Markus var snäll och skjutsade mig till stationen via Kameradoktorn på Birger Jarlsgatan där jag lämnade tillbaka mitt låneobjektiv som gjort stor nytta i Rotterdam. Sedan blev det lite väntan på Centralstationen som jag tog tillvara genom att äta en Big Mac och prata i telefon med bland andra Peo i föreningen.

Eftersom SJ lyckades ställa in det tåg jag skulle ha rest med 13.25 och istället hängde på våra vagnar på ett 14.30 så fick jag gott om tid att prata ännu mer, bland annat med Sverige Radio som hörde av sig och med min skyddsombudskollega Hans Arbman för att gå igenom lite inför en kurs vi ska delta som föreläsare i på onsdag.

Och så ringde Olle Schön som jag inte pratat med på länge. Tyvärr hinner vi inte träffas trots att jag ska till Göteborg. Vi får hoppas att grabbträffarna går att genomföra snart igen, kanske kan vi hoppas på hösten.

På vägen ned genom Sverige skötte jag om mejlen, Facebook och var ute en sväng på Tradera där jag bjöd på en gammal sf-bok och köpte en roliga byggsats med ett flygande tefat.

Det var ganska glest på tåget, i alla fall i första klass där jag åker. Jag fick en fyrplats för mig själv och alla satt utspridda i vagnen.

Innan jag åkte ringde jag också ett samtal till en man som gjort en intressant ufoobservation där han även tagit ett foto. Händelsen är lite speciell och kräver en del jobb att gå vidare med så vi får se detta samtal som det första av flera. Om det håller är det mycket intressant, om inte är det bara att inte bli för besviken. Jag vill inte skriva så mycket om detta just nu innan jag faktiskt vet lite mer.

Tillsammans med programledaren Jimi Vall Peterson.

När jag väl kom fram till Göteborgs Central var vi inte bara sena eftersom mitt tåg ställts in utan också försenade ytterligare 20 minuter så jag bokade taxi (Bolt) redan när jag steg av min vagn och när vi var framme vid Valands glashus, där studion låg, hade jag tio minuter på mig innan sändningen startade.

Studion i en annan vinkel.

Det blev ett snabbt hej, jag fick en mygga på mig och sedan fick jag sätta mig och lyssnade medan sändningen startade med en intervju av de tre från KonstAB.

När det var min tur att komma in blev jag först intervjuad av Jimi Vall Peterson som ledde sändningen och därefter var det de tre filmarnas tur. De håller på och jobbar med en film som ska heta ”Vernissage hos gud” och som just nu är till 54 procent inspelad.

Frågorna kom att handla om allt mellan himmel och jord och det blev en spännande diskussion som spände över så mycket mer än ufo, men fokus låg verkligen där. Men det blev pandemi, andra dimensioner, Eurovision och hur vårt medvetande egentligen fungerar.

Efteråt blev det en timmes eftersnack med den nyfikna trion.

När sändningen var över och Jimi Vall Peterson avrundat flyttade jag fram min stol och så fortsatte jag att bli utfrågad av filmarna, mycket kom att handla om Nammajaure men också om det som händer i USA just nu.

Vi satt nog där en timma och pratade innan studion var tömd på kameror, ljus och sladdar och då var det dags även för oss att säga hej. Jag tog en Bolt till Hotel Eggers och KonstAB-trion gick till sitt.

När jag kom till Eggers ringde jag upp några som hade sökt mig under tiden jag haft telefonen avstängd och så fick jag äntligen ett sms om mitt covid-prov från Arlanda i går, att det var klart. Jag fick en länk till ett telefonnummer som gick till en automatisk telefonsvarare som på ett gäng språk berättade att jag inte var sjuk.

Skönt, givetvis, även om jag inte hade trott något annat. Så jag checkade in, bar upp min väska på rummet och vände sedan och gick till Burger King på Centralen för att få lite att äta. På rummet givetvis. Eggers hade ingen restaurang öppen på grund av coronan.

Mitt rum.

Eggers startade sin hotellverksamhet 1894 och inredningen speglar verkligen det. Snyggt!

Det blev i alla fall sängen tidigt, före midnatt.

 474 total views,  1 views today