Ufojobb på tåget och åter i Järfälla

Hotel Eggers.

Upp vid 08 och sedan frukost i den fina baren på Hotel Eggers som var lika häftig som resten av hotellet. Och frukosten svarade också upp mot kvaliteten i övrigt. Inte minst var svamp- och ostomeletten riktigt bra liksom laxen.

Den fina blombuketten jag fick i går lämnade jag till tjejen i receptionen som skulle sätta den i en vas och ställa fram den. Trots att den var vacker var det lite för krångligt att ta med dem hem.

Efter att ha handlat en dricka i Pressbyrån pratade jag med Tobias som hört av sig och ville ha en artikel om den kommande uforapporten till den amerikanska kongressen så jag satte mig på en bänk på stationen och började skriva. Kontaktade också Roger Glassel och Peo Wärring så att vi skulle bli en liten skrivargrupp.

Jag pratade också med Tobias om ett fall från 2015 som jag håller på med och fick en karta över luftlederna över nordliga Sverige som jag behövde. Vi hade också en diskussion om hur vi skulle kunna gå vidare med kontroller av vad som rörde sig i luften just då.

Ombord på tåget fortsatte jag skriva på artikeln till ufo.se medan jag väntade på att de övriga skulle lämna sina bitar och kolla texten innan den går till Tobias för publicering. Under sena eftermiddagen lade Tobias ut artikeln på ufo.se.

Jag ringde också ett ufovittne i Västsverige och sydde upp att han skulle kunna träffa en reporter från Sveriges Radio nu på fredag. Det var trevligt att prata med honom igen eftersom det var mer än ett år sedan. Allt var i alla fall bra men han, liksom alla andra, var hjärtligt trött på viruset och alla restriktioner det har medfört.

Under tågresan fick jag mejl från Carl-Anton Mattsson på Parthenon att den nya upplagan av ”Mötet i gläntan” nu anlänt till Nyköping från tryckeriet i Lettland. Mycket goda nyheter! Carl-Anton skriver att den ser riktigt fin ut och att ett exemplar är på väg till mig. ”En mycket fin produkt”, noterar han. Så nu kan vi snart börja sälja den.

När jag kom fram till Stockholm hade Peo inte hunnit klart med sin del av artikeln om USA:s ufoutredning ännu så jag fick ta mig hem med pendel och buss och fixa det när jag kom fram till familjen istället. Jag körde med munskydd hela vägen men det var inte många som hade det trots uppmaningar att bära dem när man åker kommunalt.

En tjej hade gått riktigt långt å andra sidan och satt med en veritabel gasmask över hela ansiktet.

När jag lämnat artikeln till Tobias var det bara att packa upp innan det var dags för mig att bli intervjuad av en kvinna som gick på Yrkesakademien och som ville prata med mig om Sweden Solar System för ett examensarbete. SSS beskrivs som världens till utsträckning största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen.Planeten Mars står i Mörby centrum och det var på den vägen som jag blev intressant att prata med då min vän från RT147 Peder hade tipsat om mig då han ju gav mig och AFU en gammal representation av Mars i form av en platta från just detta centrum där han själv jobbade som ansvarig för ägarna.

Efter samtalet var det dags att tvätta och ta hand om lite annat men det blev också en frimärkspaus då jag fortsatte plocka med dem som Ole skickade för några dagar sedan. Väldigt många som jag inte hade, visade det sig.

Det blev ett lugnt avslut på kvällen då jag och Anneli lagade schnitzel med tillbehör och sedan såg sista perioden av Sverige–Schweiz där Tre Kronor vann med 7–0 efter en annars dyster start på VM-hockeyn. Efter det fyllde vi på med ett avsnitt ”Line of duty”. Då hade jag också hunnit gå igenom alla kvitton från Rotterdam och förberett en reseräkning.

När Anneli lagt sig och Markus också sagt godnatt satte jag mig vid datorn och fortsatte sortera in bilder och annat från dagarna i Rotterdam. Och sist förberedde jag en liten presentation jag ska göra tillsammans med min skyddsombudskollega Hans för en kurs för blivande skyddsombud i morgon.

 433 total views,  3 views today