P1-intervju, Studio 1 och SVT

Det blev en dag med tre intervjuer där den första bestod av ett besök från ”Kalibers” Katja Magnusson som ni kan se på bilden ovan. Vi gick lite husesyn och sedan blev det en 45 minuter lång intervju med fokus på den amerikanska kongressens beställda uforapport. Intervjun kommer att bli en del av ett längre inslag som sänds i slutet av veckan.

Programmet kommer att innehålla en kort intervju som redaktionen gjort med en av de piloter som sett ufo utanför Kaliforniens kust samt något med Luis Elizondo och så ett besök vid Backsjön som jag hjälpte till att arrangera där Katja träffade vittnena till nedslaget i sjön den 27 juli 1999.

Efter lunch kopplade jag upp mig mot ett Teamsmöte med en reporter på SVT:s webb som spelade in en intervju med mig i samma ämne men med lite andra frågor. Jag hjälpte reportern med att spela in min sida av ljudet via en bra mikrofon och sedan mejlade jag honom det hela. Kommer att publiceras under tisdagen.

Klockan 16 blev jag upphämtad av en taxi för vidare färd till Radiohuset. Men det var efter lite om och men eftersom chauffören stannat på fel adress runt hörnet där några förbipasserande såg honom stå och undrade om jag kanske väntade på en bil? Jag stod ju där med kavajen påp och såg lite vilsen ut.

Så jag rundade hörnet och frågade varför chauffören inte kört fram till min adress och fick svar att han hade kört till nummer 20 som var beställningen han fått. Men på hans egen display stod 21 så han hade helt enkelt vimsat till det.

Nu hann vi i alla fall i tid vilket var tur eftersom trafiken var rätt hård.

Studio 1-studion.

Klockan 17.10 satt jag i studion med Helena Groll och Lasse Johansson, två av Sveriges absolut bästa radiojournalister. Vi hade en stor plexiglasskiva mellan oss och sprit framställd på bordet. I andra ändan av radiolinjen fanns SR:s korre i Washington Cecilia Khavar.

Det blev ett bra samtal med vettiga frågor som man kunde vänta sig av ”Studio 1” och tror jag också, ett bra tillfälle för UFO-Sverige att diskutera ämnet inför många kvalificerade lyssnare som vi kanske inte annars når. Vill ni lyssna själva så finns programmet här. Ufo kommer in efter 70 minuter.

Bilden från mannen.

Under kvällen fick jag sedan in en uforapport från 1972. Han hade till och med exakt datum och tid och fick nu hjälp av en kamrat att plåta av bilden han då hade tagit med mobilen och skickade den till mig. Det tog en sekund så kände jag igen den som en bild tagen över Lärje i utkanten av Göteborg den 9 augusti det året och som Gicoff publicerade i sin tidskrift 6/72.

Märkligt nog är bilderna identiska trots att det är två olika personer som tagit dem. Ni kan se Gicoffs publicerade foto här ovan. Här är det något som inte stämmer. Mannen säger till mig att hans bild är tagen mellan 20.45 och 20.55 medan Gicoffs bild, som är tagen av en brandman, togs klockan 17.40.

Lite senare blev jag kontaktad av sonen till en ufolog som gick bort för ett antal år sedan och jag frågade givetvis efter efterlämnat material. Det visade sig att han själv inte hade något men han kontaktade omedelbart sin syster som svarade att hon hade två kartonger stående i källaren.

Så nu har vi kommit överens om att jag nog kommer att kunna ta hand om detta så att det bevaras på AFU. Vi får se om vi kan ses i sommar eftersom han bor i Örebro som jag ofta passerar.

Jag tog också en stund och skickade in mina frågor till Försvarsmakten igen. Nu en och en för att man inte bara ska kunna nonchalera dem utan måste ta ställning till varje fråga. Antingen svarar man eller också inte. Jag nämnde svenska försvarets ointresse under intervjun i ”Studio 1” också.

På vägen hem fick taxin och alla andra väja för en massa glas på Skälbyvägen vid infarten till Organvägen. Jag sa till Anneli om detta när jag kom hem och hon larmade jouren som skickade ut en sopbil som fixade detta.

Men det var en rätt stor glasruta som någon måste ha tappat, ingen vanlig krock, så när vi fick en återrapportering så hade personalen fått gå ur och handsopa de största bitarna. Jag varnade Markus så att han kunde ta en annan väg hem från jobbet också.

Har också jobbat vidare på en uppgift jag fick i samband med det konstituerande mötet i söndags och tog fram en lista på vilka olika arbetsuppgifter vi har i styrelsen. En arbetsbeskrivning helt enkelt. Vi hade ju en sådan för tjugo år sedan och det är dags att återinföra den så att vi vet vad som förväntas av oss.

Pratade också en stund med Raili som har problem med sitt minne. Det blir ofta samtal om samma saker men som tur var är hon oftast på gott humör. Så inte i dag. Han var ledsen för att Ingemar är borta, något hon inte alltid minns. Det är så hemskt att hon har drabbats av den här sjukdomen. Vi tycker så ofantligt mycket om henne och det gör oss alla ont att hon inte längre har kontroll på sin egen tillvaro.

Framåt kvällen åt vi lasagne framför teven med Sverige–Ryssland i VM framför oss. Men det gick inte Tre Kronors väg i dag heller. 2–2 vid full tid blev förlust på straffar och därmed tog turnéringen slut. Som tröst för detta elände tittade jag och Anneli på del sex i ”Line of duty”.

Det blev lite annat också under dagen. Inte minst ringde jag Anders på AFU och grattade honom på födelsedagen det första jag gjorde i morse. Han är värd alla gratulationer som finns. Utan Anders vore AFU bara en förvaringsplats.

I säng framåt 01.

 283 total views,  2 views today