Rensar ogräs, kupar potatis och nattlysande moln

Niklas kupar potatis och Anneli rensar ogräs.

Solen slösade med både värme och ljus och eftersom Niklas var kvar hemma så ledde Anneli en stunds trädgårdsarbete. En del av det gick ut på att rensa ogräs bland plattor och i landet och en del handlade om potatiskupning. Som ni kan se av bilden ovan har potatisen, som är från Gotland, låtit sina blad sticka upp ordentligt.

Jag har ägnat en stund åt datorn också. Bland annat sorterat digitala filer och att svara på lite ufomejl. Och så ringde jag och grattade min kamrat Håkan Ekstrand som fyller 71 år i dag. Håkan och jag har kontakt nästan varje dag, inte minst för att vi gör UFO-Aktuellt tillsammans men också ”Mötet i gläntan” och andra trycksaker är han inblandad i.

Håkan har betytt oerhört mycket för mig genom åren, och gör det fortfarande. Både som ufovän och kamrat privat. Tyvärr ses vi alldeles för sällan eftersom det är ett antal mil mellan oss och under det senaste året har vi inte ens kunnat träffas vid de återkommande styrelsemötena.

Började lite senare i dag så jag hann ta det lite lugnt hemma. Bland annat läste jag ännu ett kapitel i Tom Callens bok ”Older now than yesterday” som är utgiven på eget förlag och som hittills har visat sig riktigt intressant och spännande. Och Tom skriver på ett sätt som gör att läsaren aldrig kan vara säker på vad som är sant och vad som är fiktion. Jag måste bara fråga honom när boken är färdigläst!

Under dagen kunde jag konstatera att läsarnas intresse för vad som hände Christian Eriksen i går var fortsatt enormt. Min och Ivans artikel från i går hade plockat in ytterligare 65.000 läsare och stod vid midnatt på 274.000 vilket är enormt många. Några sådana läsarsiffror såg vi inte i dag men detta visar hur viktigt det är att vi skriver snabbt och korrekt då något stort och oväntat händer. Många vänder sig till DN för att få bra information.

Rätt lugn kväll med lite EM-fotboll där dramatiken var betydligt mindre än i går, vilket var skönt. Tre rätt av tre spelade matcher i vårt EM-tips på redaktionen i dag. Helt okej men inga högoddsare.

Framåt kvällen hann vi till och med att fika (glass) en stund. Men jag skrev också ett par artiklar med covid-19-inriktning, något som knappast kan anses som särskilt ovanligt.

Tog mig hem efter 01 och möttes av säsongens första nattlysande moln. Precis efter att jag pratat med Mats på jobbet om att de borde dyka upp snart.

Svaga men ändå där.
Nattlysande moln åt söder. Stjärnan ni kan se är Altair.

 138 total views,  1 views today