Bokbesök, strömming och poddjobb

Anneli plockar bland surströmmingsburkarna.

Det börjar ju närma sig vår årliga surströmmingsskiva så det var verkligen dags för mig och Anneli att åka och handla på Coop i Vinsta. En vanlig veckohandling som fyllde en hel del hål i skafferiet men också ett inköp av sex olika surströmmingsburkar.

Det märkliga var att det bara fanns en burk med hela strömmingar, nämligen Kallax, medan övriga var filéer. Så det fick vi nöja oss med. Nu har vi i alla fall försäkrat oss om att kunna bjuda på våra grannar enligt den tradition som vi hållit igång under ganska många år nu.

Olle med barnbarnet Emily.

Vaknade lite för tidigt i vanlig ordning men det gjorde att jag hann med lite smått och gott innan jag tog bilen till Älvsjö för att träffa Olle och Lis som är på väg att flytta från sitt fina hus som ska tas över av barnen. Olle var min arbetskamrat på DN-sporten under många år och nu ville han skänka ett antal lådor med böcker som inte får plats när de ger sig av till en lägenhet.

Det blev en hel del fint som nu kommer att säljas till Böckernas hus för att omvandlas till pengar för AFU.

På tal om AFU så kunde jag i dag betala för den transport av William Corliss material som nu är på väg över Atlanten till Sverige. Jag talade med en anställd på transportföretaget i Florida via Whatsapp och så kunde jag godkänna överföringen med hjälp av mitt mobila Bank-id. Oerhört smidigt.

När transporten kommer till Stockholm åker jag dit och plockar upp den och transporterar sedan ned den till Norrköping i egen bil vilket blir oändligt mycket billigare än att köpa transporten hela vägen.

Havererat plommonträd.

En mindre katastrof har inträffat i trädgården där vårt gamla plommonträd inte längre orkade hålla emot alla plommonen utan kraschade. Haveriet inträffade redan i går vilket Anneli upptäckte men jag jobbade och kunde inte inspektera skada förrän i dag.

Nu får vi låta plommonen mogna klart innan vi sågar av grenen och hoppas att inga fler ska följa efter.

Anneli och Markus tittar på bilder.

Framåt kvällen grillade vi ryggbiff och efter att ha ätit middagen inomhus satte vi oss alla tre och kikade på kort som funnits i Railis lägenhet. Markus var klart fascinerad över bilderna från 1992 till 1995 då han och Niklas var riktigt små. Många bilder var det.

Bilder har ett sätt att fånga folk och det är alltid roligt att gå igenom gamla kort.

Senare på kvällen tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” innan jag satte mig och förberedde de två poddar som jag ska spela in med Tobias och Johan i morgon. Den ena kommer att handla om Håknäsfallet från den 23 augusti 1991, ett mycket intressant fall som tål att berättas om, och den andra kommer att bli en informationspodd inför den kommande fältundersökarkursen.

Jag har också haft en rad samtal med personer i UFO-Sveriges styrelse och med Anders på AFU. Det händer mycket just nu och AFU ser ut att bli en del av Norrköpings Kulturnatt. Det känns väldigt positivt att arkivet blir allt mer en del av den vanliga kulturen i Norrköping.

Framåt 01 var det dags att hoppa i säng.

Lis och Olle framför huset.

 316 total views,  1 views today