Trädgårdsjobb och dubbla poddar

”Saucer down” av Andreas Cromnow.

Eftersom det var en härlig höstdagskänsla ute i dag tillbringade jag och Anneli några timmar i trädgården med att klippa ned en syrenbuske och med att städa i garaget. Där blir vi aldrig färdiga! Det finns mer att göra också i trädgården, den saken är klar, men nu har vi i alla fall gjort det fint runt runt vårt lilla grönsaks- och potatisland.

Och det var potatis från egna skörden som vi åt till sillen när vi satte oss på verandan för att inta lunchen. Och solen värmde faktiskt på rätt bra när den tittade fram, vilket inte alltid var fallet. Så snart får vi nog inse att det blir inomhusluncher och att den riktiga hösten är här.

Anneli med några nyplockade äpplen och den kortade syrenbusken i bakogrunden.

Vid 11-tiden kopplade jag upp mig på Skype för att spela in två poddar med Tobias Lindgren. Egentligen skulle Johan på rapportcentralen också ha varit med i den ena men nu blev det inte så eftersom han fick åka in och jobba med kort varsel.

Den första och längsta av poddarna handlar om Håknäsfallet som har årsdag den 23 augusti. För mig är det ett av de intressantare svenska fallen eftersom det var tre bra vittnen i fullt dagsljus där observationen gjordes under relativt lång tid. Sedan kom fallet att undersökas av Säkerhetspolisen som inte hittade någon förklaring och inte heller vi inom UFO-Sverige gjorde det.

Jag har skrivit om detta spännande fall i min bok ”UFO – spökraketer, ljusglober och utomjordingar”. Den som är intresserad kan skaffa sig ett exemplar genom AFU Shop.

Den andra podden, som redan är publicerad och som ni kan lyssna på här, handlar om den kommande fältundersökarkursen och är tänkt att vara ett sätt att få folk intresserade av att gå den.

Om ni undrar över den fina illustrationen högst upp i bloggen så är den gjord av min vän Andreas Cromnow, en gudabenådad illustratör som hela tiden lär sig nya saker. Andreas är genuint ufointresserad men har sitt illustrerande som ett fritidsintresse som han verkligen odlar.

Ni har kunnat se några av hans illustrationer i UFO-Aktuellt och jag hoppas att det blir fler.

På tal om illustrationer så gick jag igenom en försvarlig bunt med Svenska Familj-Journalen från 1875 till och med 1877 i dag. Letade artiklar som intresserade mig och det blev nog ett tjugotal. Men det fanns mycket annat kul också som karikatyren längst ned i bloggen.

Det jag själv klippte och behöll var artiklar om svenska fornminnen, fakirer, Cheops, vulkanutbrott och andra naturfenomen, till exempel.

Eftertexterna till Zappadokumentären.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli indiskt (vegetariskt!) innan vi slog oss ned framför teven för att se den två timmar långa Frank Zappa-dokumentären som visade bilder som aldrig tidigare visats. Zappa är ju min stora favorit, inte enbart som musiker utan också som en människa som stod för väldigt bra ideal och som aldrig tummade på dem. Dokumentären var riktigt bra och den var översatt av bland andra Stefan Roslund som ni kan se här ovan.

Var uppe en sväng på vinden i dag igen, nu för att kolla hinken som jag ställde under läckan i skorstenen. Och det visade sig att kille från plåtslageriet hade lyckats med sin tätning och att det inte längre kommit in något vatten trots att det regnat några gånger sedan dess.

Väl där uppe hittade jag en del gammalt skräp också som nu hamnar på tippen. Aldrig fel att göra en städinsats.

Medan vi städade garaget hittade vi Niklas gamla dator och slog honom en signal för att höra om han ville behålla den. Det ville han inte. Niklas är på läger med kören hela helgen och det lät som om de hade det riktigt bra. Och även de tittade på dokumentären om Zappa!

Missade ni den? Se den på Play!

I dag fick jag veta att min vän och ufologen Margaret Fry kommer att begravas den 31 augusti. Jag har bett en annan vän som bor i England att ordna en blomma från mig och ett kort. Margaret var en mycket trevlig kvinna som jag träffade en rad gånger i hennes hem i Wales. Nu har AFU hennes rapportarkiv och Leif håller som bäst på att skanna det. När det är klart ska vi dela med oss av allt till en lokal ufogrupp som kände Margaret.

I säng 00.30 blev det.

En karikatyr ur Svenska Familj-Journalen nummer 4, 1877.

 422 total views,  1 views today