Rundtur i Skaraborg

hansfryestam09

Upp i ottan och gjorde en liten 80-milatripp till Mariestad, Skövde, Falköping, Tibro och Tidan – och hem. Första anhalt var mamma som jag träffade under några timmar nu på förmiddagen. Hjälpte henne att handla lite och sedan åt vi panerad abborre tillsammans. Tycker att hon mår ganska bra nu igen men det är ju det där med synen som ställer till det. Tack vare en ny sorts lampa som hon fick på syncentralen i Skövde så kan hon i alla fall läsa lite i tidningen igen även om det går långsamt.

Efter mamma körde jag till Röset utanför Skövde för att lämna tillbaka en kasse med tidningar som jag lånat av Verna Andersson. Pratade bara en stund i dörren eftersom schemat är tajt om jag ska hinna tillbaka hem i någon vettig tid. Så det var tack och hej och så vidare till Sven Andersson i Falköping som hade gjort i ordning en låda med ufotidskrifter och böcker som han ville skänka till AFU. Sven har stött AFU i åratal och hans donationer är alltid värdefulla för oss. Förutom att han är kunnig så är det alltid ett nöje att träffa honom i hans lilla – av böcker belägrade – lägenhet. Vi satt och pratade någon timme och tittade på lite kort och teckningar som Sven själv hade gjort. Som tack för lådan fick Sven en signerad bok av Alice Babs, hans stora idol.

Givetvis lyckades Annelis syster Lena ringa precis när jag höll på att kånka ut lådan till bilen. Lyckades i alla fall svara utan att tappa allt för mycket på parkeringen, men det var nära att kameran hade gjort en sista luftfärd mot asfalten.

Nästa anhalt blev Hans Andersson Fryestam i Tibro (där jag råkade befinna mig när ortens store son Robin Söderling vann sin semifinalmatch i Öppna franska vid 16-tiden). Hans och jag träffades på stämman i Norrköping då han lovade skänka en pärm md gamla protokoll från Skövde UFO-Center (mitten av 70-talet) där jag själv var med en gång i tiden. Det var många roliga minnen i den pärmen och på bilden ovan kan ni se Hans sitta på sitt kontor i källarplanet. Jag har känt Hans sedan mina första år inom UFO-Sverige, då vi var unga och gröna och träffades när Skövde UFO-Center hade möten i just Skövde. Nu pratade vi en stund om olika fall och om det glada 70-talet innan jag åter var tvungen att förflytta mig, den här gången till Tidan tjugo kilometer norr ut.

Eftersom jag har kört omkring med tjugo kassar med böcker bak i bilen hela dagen så var det dags att lasta ur dem nu. Böckernas hus i Tidan är ett pålitligt antikvariat när det gäller att köpa böcker. Visserligen var Lars ledig i dag men om jag bara kom före 18 så skulle hans medhjälpare Ulla vara där. Jag kom fram med en kvart till godo och sedan stuvade vi med gemensamma krafter in alla böckerna så att Lars skulle kunna värdera dem när han kommer gen på måndag.

Egentligen hade jag tänkt att åka raka vägen hem nu men jag svängde iväg till Ekby för att träffa Annelis föräldrar en stund och för att äta några mackor. Vi satt i köket och pratade medan solen lyste in genom fönstret och kvällen såg ut att bli riktigt fin. Kvart i sju så åkte jag norr över tillsammans med Zappa in New York i stereon. Stannade till på McD i Västerås och köpte en Big Mac och en Mc Chicken som jag stoppade i mig medan jag körde hemåt.

Kom hem vid 22-tiden och slog mig ned i soffan med en kall öl och serien ”V” som visades på sexan. Efter hand anslöt även barnen till Anneli och mig och när avsnittet var slut hade klockan blivit kring midnatt. Men eftersom det var fredag så bestämde vi oss för att titta på ett avsnitt till så jag plockade upp ”V”-dvden från källaren och så tittade vi en timma till innan jag kände att det var dags att knoppa in.

Loading