Midsommar

thorell_01

Midsommarafton och uppstigning 04.33, jobb fram till 16 med direktreferat av Khameneis tal och artiklar om skivor, månskott och lite annat. Lunch i form av en bentolåda som jag gick och hämtade på sushistället på andra sidan bron. En helt okej dag om det inte hade varit för att jag somnade på bussen på vägen hem och fick gå av lite längre bort än planerat. Fast solen sken och det var inga stora problem.

Dagens mest omskakande nyhet var ändå avslöjandet av vad det var som Roger på Hisingen hade fångat på bild i fredags. Ni som läste min blogg härom dagen vet vad jag talar om. Eftersom timmen är sen och jag behöver sova en stund så hänvisar jag till slutet i min DN-blogg där det framgår att det mystiska ufot faktiskt var – en flygande klotgrill. Kanske en av de mest märkliga förklaringarna på ett ufofall som jag hittills har stött på. Just när man tror att man har sett och hört allt i branschen så dyker det upp något ännu mer häpnadsväckande.

Väl hemma så tog jag en snabbdusch och gick sedan raka vägen till Peter och Eva ett par kvarter bort. Solen sken och det var riktigt trevligt. Äldsta sonen Ante var också hemma en stund innan han gav sig iväg men Mia var där och Ruffa (hund) plus att Johan, kompis till Niklas, dök upp lagom till maten och sedan var kvar tills jag gick vid 23-snåret.

Det var kul att bli ditbjuden på god mat och dryck. Att sitta ensam hemma medan familjen firade sin midsommar i Mariestad tillsammans med goda vänner hade varit mindre skojigt. Nu käkade vi en sillsmörgås till förrätt och sedan grillat med färskpotatis. Vi drack Nils Oscars Saison som jag hade köpt i Jakobsberg och vin till maten och när vi sedan flyttade in från altanen blev det en underbar Ardbeg som vida överglänste den Highland Park vi hade börjat med. Klasskillnad.

Det blev i vilket fall en riktigt trevlig kväll. Men nu måste jag i säng. Jobb i morgon. Återkommer.

thorell_02

Ruffa.

thorell_03

Loading