Nattlysande moln

nattmoln090625_02

Under mer än en timme har ett närmast norrskenslikt skådespel visat sig på himlen i norr utanför vårt hus. Det är nattlysande moln som 80 kilometer upp, på gränsen till rymden, har lyst upp himlen. Jag var ute och spanade redan i går men såg då inte minsta spår men när jag kikade ut från mitt arbetsrum vid midnatt så hade de börjat bildas.

Körde ut båda barnen och Markus kände omedelbart igen molnen från Eduard Munchs tavla ”Skriet”. Det var ju i den vevan som molnen dök upp för första gången. Kanske kan de ha haft med Krakatoas enorma utbrott år 1883 att göra men ingen vet varför dessa moln aldrig har rapporterats innan dess. Nu blir de vanligare för varje år. Nu är klockan 01.30 och de sista molnen har sjunkit ned en bra bit mot horisonten.

Fick en låda med UFO-Aktuellt från tryckeriet i dag. I morgon packas de av ett tappert gäng från UFO-Sverige i stugan i Enköping. I nästa vecka ska prenumeranterna ha sin tidning.

Var ute och handlade med grabbarna på eftermiddagen och de gjorde en storstilad insats på Coop Forum. Belöningen blev en riktig tacosmiddag ute på verandan för hela familjen. Tio välfyllda skal var tryckte jag och Niklas i oss. Att det blev så få får vi skylla på värmen.

Har suttit i fem timmar och gjort i ordning UFO-Jakobstads klippsamling. Men nu är allt klippt, inklistrat och sorterat. Har lovat att skanna en del av den också. Mikael i Jakobstad som skänkte den är väl värd det.

Fotboll: Spanien torskade med 0-2 mot USA! Kul match. Synd om ett bra fotbollslag. Men de har väl vunnit färdigt nu efter att ha slagit rekordet härom dagen.

Den 24 juni. Världsufodagen. Denna dag 1947 gjorde Kenneth Arnold sin observation och sedan var begreppet flygande tefat fast förankrat i världens alla språk. I vår lilla del av ankdammen är det bara att konstatera att nu är det dags för guidade turer i Gläntan med stort G igen. Gösta Carlssons observation får fortsätta att leva vidare.

Michael Eriksson gör mig uppmärksam på att Storsjöodjuret åter har siktats för tredje gången på kort tid.

Och historien med den flygande grillen har nu nått kvällspressen i form av GT.

Här kan ni se undertecknad med molnen bakom mig. Fotot togs av Niklas.

nattmoln090625cs

nattmoln090625_03

Tacosmiddagen.

tacos090624

En låda med det nya numret.

ua209lada

Loading