Klar att jobba och ufomåne

Klar att jobba.

Vi som ska vara på plats på DN i dag, och några dagar framåt, måste testa oss innan vi får komma in. Jag tog mitt test hemma innan jag gick så det var klart och som ni kan se så var det negativt.

Upp vid 08 för att läsa några sidor till i John Grishams ”Väktarna” som är mitt läsesällskap just nu. Faktiskt min första Grisham. Däremot har jag givetvis sett flera filmer som gjorts på hans böcker. Jag är rätt tveksam till att den här kommer att bli film men vem vet. Den är i alla fall en svidande vidräkning med det amerikanska domstolsväsendet och kriminalvård. I alla fall på delstatsnivå.

Ägnade någon timma åt att skriva brev och mejl och att gå igenom papper som blivit liggande på skrivbordet och det var verkligen nödvändigt och bra på alla vis. Jag tog kontakt med en kvinna i Frankrike som hört av sig tidigare och vill skriva in AFU i sitt testamente. Vi kommer att ha ett Skypesamtal lite längre fram.

Pratade också med en medlem i en av de arbetsgrupper som jag var med och satte ihop och som ska göra UFO-Sverige bättre och vassare.

Efter att ha ätit upp vad som måste vara de sista resterna av julmaten (andra skinkan, gravad lax, sill och lite annat) hämtade jag posten och hittade en del nya frimärken som jag vunnit auktioner på på Tradera.

Sedan återvände jag till datorn och fortsatte beta av sådant som blivit liggande, sorterade in papper i pärmar och pratade en stund med UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund som nu har börjat jobba i Degerfors.

Sedan bar det av till jobbet. Bussen hade stängt ingången vid föraren för att skydda den mot smitta så jag gick in på mitten utan att hitta någonstans att dra mitt kort. Men det löste sig när jag åkte vidare med tunnelbanan för där var det möjligt att dra kortet i spärren som vanligt.

På vägen in fick jag ett meddelande om att jag skulle vara med i ett möbleringsmöte som började 14.30 så direkt när jag gick av på Thorildsplan kopplade jag upp mig via mobilen och fick upp Fredrik och Hans i bild och så var jag med under hela vandringen genom parken och sedan sittande i en stol i entrén.

Under kvällen skrev jag om ett mystiskt kabelbrott på en optisk kabel från Svalbard till Andøya, en artikel som blev mycket läst. Men också om Annie Lööf som fått covid och en del annat.

Framåt 19 gick jag till Lilla Asien för att träffa Staffan Kihlström och äta middag med honom. Kul att ses en stund och prata även om det inte blev så länge.

Framåt kvällen ringd en tidigare medlem i UFO-Sverige styrelse och berättade att han natten till i dag, vid 03-tiden, sett ett märkligt ljus genom molnen på himlen från en stad i Mellansverige. Ljuset hade delat sig i flera och rört sig långsamt åt höger, följde samma bana som månen som mannen sa.

När han sedan hade googlat och tittat på en film på Youtube hade han upptäckt att en person i USA sagt sig se flera månar samtidigt samma dag. När jag tittade på filmen (som bestod av en stillbild) så var det lätt att se att det var just månen som speglat sig ett antal gånger i kamerans optik. Trots det påstod mannen bakom observationen att fenomenet setts över hela USA – vilket med all sannolikhet inte var sant.

Med hjälp av Starry Night (mitt stjärnprogram) kunde jag identifiera också min tidigare UFO-Sverigekollegas observation som månen som befann sig exakt på den platsen på himlen klockan 02.30. Eftersom han aldrig tittat på klockan så stämde det rätt bra.

Det är lite märkligt att folk ser fel på månen men sedd genom moln kan de verka rätt knepig. Det är inte första gången jag fått in en sådan rapport.

Det blev en lugn kväll på jobbet. Hem efter 01 och i säng 02.30. Kunde inte låta bli att fortsätta läsa i Grisham.

Loading