Drönare, Mumin och tavlor

Ett kraschat tefat hemma hos Mumin.

På morgonen läste jag ut ”Sveablot” och skrev sedan en recension om den för Bibliotekstjänst utan att passera köket. Frukosten tog jag sedan. Anneli roade sig med att lösa ”Melodikrysset” enligt sedvanlig lördagsritual, precis som det ska vara.

Tidigt i morse publicerades min drönarartikel på DN.se och den blev citerade i en rad medier under förmiddagen, till och med i Danmark. TT plockade upp den så spridningen blev riktigt bra den vägen också. Ni kan läsa den här.

Vid lunchtid gav jag och Anneli oss iväg till tapetfirman och hämtade lite fler rullar som ska användas till Markus och Niklas rum. Ute föll ett trist regn och snön försvann i ett nafs, igen. När vi ändå var ute blev det vägen förbi Bauhaus också, med munskydden på, för att köpa ett nytt element till just Markus rum. Det gamla har verkligen gjort sitt och är på inget sätt energieffektivt.

Jag har också ägnat en stund åt att skriva en 10.000 tecken lång artikel till Egmont om amerikanska piloters ufoobservationer, något jag har skrivit väldigt mycket om i UFO-Aktuellt så det var inte särskilt svårt att få till den.

Fick ett samtal från Håkan Fenander, UFO-Sveriges fältundersökare i Åseda, och vi pratade bort en halvtimma. Håkan tipsade mig om en Maria Lax som skapat en serie motiv med utgångspunkt i en serie ufoobservationer i finska Pudasjärvi i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Ni kan se en del av dem här.

Sedan var dags för mig att fixa tvätten och lite längre fram på eftermiddagen klickade vi oss fram till ”Tove” på SVT Play. Alltså filmen om Tove Jansson. Den var bra och efteråt blev vi lite Mumintrollsinspirerade och därför har jag skannat in några rutor ur ”Mumintrollet och Marsinnevånarna” i den form som den gavs ut i Sverige 1958.

Som med det mesta annat tar Mumintrollet det som sedan händer med lugn. Det var ett tag sedan jag läste de gamla serierna men de är lika underfundiga i dag som de var när de skapades av Tove Jansson.

Det skulle bli en film i kväll, nämligen den senaste Bond-filmen ”No time to die” som vi hade tänkt att se med pojkarna då Markus gick och testade positivt och Niklas måste hålla sig undan folk ett tag eftersom han ska göra ett jobb som kräver det. Lite tråkigt att det blev så men jag gillade filmen och Anneli, som sett den på bio tidigare, tyckte den var bra även den här gången.

Sedan blev det hyfsat tidigt i säng.

Loading