Gyllene vagnen

gyllenevagnen

Lång dag som började med att Inga-Lill Wallin ringde från Gotland klockan 08.15 och berättade att hon just hade blivit intervjuad i Radio Gotland om sitt föredrag senare i dag. Så jag väntade en stund och lyssnade när inslaget väl kommit ut på nätet. Dessutom spelade jag in det åt henne.

Medan jag stod och försökte göra rent en plåt från gårdagens revbensspjäll i köket ringde Johan, en kille som ville göra en ufodokumentär. Exakt vad han ville göra var väl inte klart ännu men vi pratade en stund och jag försökte ge honom lite råd och dåd. Vi får väl se vad det blir. Det har ringt rätt många genom åren med liknande planer, men nästan ingen har orkat genomföra dem.

Satt och knåpade med kvällens föredrag – som jag nu har hållit – i Uppsala ett par timmar. Innan jag gav mig iväg och spelade badminton med Stefan, hans dotter Gabriella och en släkting. Så det blev faktiskt dubbel för en gång skull. Lite förvirrande att spela ihop med Stefan och inte ha honom som motståndare men det var inget mot den förvirring som uppstod när det visade sig att vi skulle spela efter den nya Coopreglerna – alltså poäng på allt. Det gällde att stå i rätt ruta samtidigt som man var tvungen att veta vad det stod. Dessutom var ju servrutan mindre. Jösses. Nu lyckades vi faktisk piska tjejerna och undvek dessutom att slå ihjäl varandra. Bara det!

På eftermiddagen tog jag tag i en ufointresserad man i Malmö, Christer, som hade kontaktat oss för att höra sig för om jobb. Christer var med i UFO-Sverige för ett antal år sedan och kan en hel del om ämnet. Men när han kontaktade mig för första gången för två veckor sedan så var hans handläggare inte så rapp. Hon verkade också se vissa tveksamheter med att ha Christer att arbeta mot AFU på distans.

När damen tog ledigt ett par veckor utan att ha lämnat något begripligt beslut så kontaktade jag på Christers anmodan chefen på arbetsförmedlingen istället. Han var en sympatisk man som inom en timma gav mig en ny handläggare att prata med. En stund senare pratades vi vid över telefonen och sedan var det klart att Christer kunde börjar sitt arbete nu på måndag. Ett mycket bra tillskott.

I kväll har jag varit i Uppsala igen och hållit föredrag i Vaksalaskolans matsal där föreningen Gyllene vagnen hade möte. Jag höll låda mellan 19.30 till 22.00 med en fikapaus emellan. Det blev ufo och spöken och en del annat skrömt. Gruppen var visserligen inte så stor men de som kom var trevliga och intresserade. En dam kunde känna på sig om ett tefat hade landat i närheten.

En av dem som var och lyssnade på mig var Lennart Ohlsson som tagit en av bilderna i min bok om naturfenomen. En annan var en kille vid namn Stefan som hade rapporterat in ett intressant fall till UFO-Sverige för några år sedan. Det var också han som hjälpte mig att ta bilden ovan.

På vägen hem pratade jag med Stefan i Mariestad som berättade en kul episod som inträffade tidigare i dag. Hans mobil hade ringt och i andra änden var det en skum figur som han först trodde var en berusad kollega. Istället visade det sig efter en stunds lyssnande att det var Bert Karlsson som för tredje gången på tre år hade ringt fel till Stefans mobil. När Bert fick klart för sig att han var avslöjad så frågade han om han kunde få köpa Stefans mobilnummer. Det fick han inte.

Stefan berättade sedan om händelsen för sin svåger i Göteborg som mejlade Sveriges Radio där han visste att Bert skulle vara med i ett radioprogram under eftermiddagen. Och till hans och Stefans stora förvåning läste programledaren upp frågan för Bert i direktsändning: ”Varför försökte du köpa min svågers mobilnummer?” Bert skrattade nästan på sig. Han måste ha undrat hur det hela hamnade i radion.

Loading