Bild att fundera över

russell1

I kväll hade jag ett nästan en timma lång samtal med 79-årige Tony Russell som den 15 december 1966 tog bilden här ovan från sitt fönster i södra London. Innan jag ringde upp honom så läste jag en artikel som hade skrivits om händelsen där det bland annat framgick att han fått besök av tre mystiska regeringstjänstemän. Lite Men in black-känsla alltså.

Nu visade det sig att de bara hade varit två men besöket var ändå mycket intressant eftersom en av männen begärde att få det sista diapositivet (de övriga tre hade Tony sänt till Flying Saucer Reviews Gordon Creighton). När Tony tvekade hotade tjänstemannen med att kalla på polis. Så det var bara att räcka över fotot – som Tony sedan aldrig fick se. Nu fick han heller aldrig tillbaka de tre bilderna från Creighton så allt som i dag finns är svartvita kopior.

Själv händelsen är udda eftersom föremålet flög omkring mitt över ett tätbefolkat område i London och att Tony hann ta fyra bra foton. De fyra bilderna är klara och tydliga och verkar visa ett deltaformat föremål. Mörkrött till färgen efter vad Tony berättade för mig.

Jag kommer att återkomma till den här händelsen i UFO-Aktuellt nummer 4/09.

I morse åkte jag till reprofirman som gör klart UFO-Aktuellt för tryck och godkände tidningen. Så nu kan den tryckas vilken dag som helst. Stack också till ett annat tryckeri för att diskutera priser inför nästa år. Det gäller ju alltid att försöka minska UFO-Sveriges utgifter.

Var också en sväng till Semic för att träffa min redaktör Andreas Nyberg en stund och hann också heja på Måns Gahrton. Fick med mig en bunt böcker som ska skickas ut till folk som har ställt upp med bilder i boken och så fick jag två brev som var skickade till mig från läsare som Andreas hittat i en pappershög när han städade kontoret. Eftersom breven var från våren 2008 så måste jag ta hand om dem så snart jag kan. Trist att folk ska behöva vänta så länge på grund av slarv som jag själv inte rår över.

Sedan har jag slitit med ett antal pappershögar för att minska deras höjd över havet, varit och storhandlat med Anneli och svarat på en del epost i vanlig ordning. Och så bytte jag och Anneli ut vår gamla 40-wattare vid ytterdörren mot en ny och svindyr lågenergilampa. Det lär ju bli sådana över allt nu.

Loading