Jobb med UFO-Aktuellt

Min utsikt i dag.

I dag har det inte snöat en flinga och det tackar jag för. Vi skottade så det räckte i går. Istället har jag kunnat hålla mig framför datorn och med en viss pendling mellan arbetsrummet och teverummet där VM-fotbollen har fått stå på. På så visa fick jag se en del av matcherna men nästan hela skrällmötet Argentina–Saudiarabien där Saudi vann med 2–1. Gissa om det var många fler än jag som hade fel på det tipset.

Att jag såg mycket av den matchen berodde på att jag tajmade lunchen så att jag kunde sitta och äta framför teven och när maten var slut tog jag fram bärbara datorn och började jobba med en artikel som min vän Håkan Fenander var initiativet till. För det var när jag och Anneli träffade honom i somras som jag hittade en liten hembygdsbok med titeln ”Älghults-Krönika” i hans bokhylla. Utgiven 1967 innehöll den en spännande berättelse om ett möte med ett väldigt bisarrt ljusklot på en väg i Småland 1944.

Och det är det mötet jag kommer att skriva om i nästa nummer av UFO-Aktuellt och då blir artikeln en fin pendang till en annan i samma genre som jag har beställt av historikern Patrick Jonsson vid ArkivCentrum i Örebro län. Patrick berättar om ett möte med ett ljusklot nära Värnamo 1902 och den blir också intressant läsning med en illustration av Richard Svensson.

Har också jagat kartor från 1944 och diskuterat med Tobias om att göra en illustration till en artikel till det kommande numret. Och Tobias som alltid ställer upp lovade att göra det.

Ringde även Anders Berglund som även han lovade att lämna sin ledare så snart det någonsin går. Bra det också eftersom jag har rätt tajt schema närmaste veckan.

Jobbet med årets sista nummer har alltså gått bra och dessutom är Rapport-Nytt också klar. Tyvärr åkte Mats in på sjukhus igen sedan han svimmat men Niklas hade gjort klart layouten och kunde mejla den till tryckeriet så nu kommer den ut några veckor före UFO-Aktuellt vilket är bra.

Nu får vi hoppas att Mats ska bli bättre snart så att han får åka hem igen. Men det är segt (och positivt) virke i den mannen så det tvekar jag inte om.

Under dagen fick jag en förfrågan från en avdelning inom Bonnier News att hålla ett litet föredrag om ufo någon vecka in i december. Jag är tänkt att bli avslutningstalare innan det blir middag och mingel.

Eftersom Anneli har jobbat på plats i dag har jag varit hemma ensam men hon dök upp framåt eftermiddagen och när det blev kväll lagade hon en supergod kyckling i ugnen som vi åt framför en VM-match. Men sedan var det bara för mig att jobba vidare med tidningen som inte gör sig själv. Och det gjorde jag till en bra bit efter midnatt.

Under dagen har jag också hjälpt tidningen Faktum som gjort en intervju med mig och sett till så att de fick en färskare bild av undertecknad eftersom de som ligger på ufo.se börjar bli lite antedaterade.

Markus håller på och letar lägenhet och kanske har han hittat en nu som verkar både bra och ligger hyfsat till i pris. Den ligger i Jakobsberg inte så långt från där han bor nu och efter lite diskussion på telefon så kommer han att lägga ett bud i morgon.

Och sist på kvällen svarade jag som vanligt på nattliga mejl och mess som har en tendens att ramla in när det är dags att sova. Men vid 00.45 var det sängen i alla fall.

 120 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag