Föredrag, möte och UFO-Aktuellt

Samlade i Gamla stan.

Arbetet med att planera den stora ufoutställningen på Arbetets museum i Norrköping rullar på och i dag hade jag, Tobias, Thomas och Anders från AFU/UFO-Sverige möte med Mårten från museet där vi diskuterade vilka insatser som vi kan göra i samband med utställningen som börjar i mars nästa år.

Vi möttes på Zoom mellan 11 och 12 och det blev ett produktivt möte där vi kommer att stå för föredrag och visning av rapportdatabasen bland annat.

Tobias, Anders, Thomas och Mårten var med.

Mitt på dagen tog jag bussen och sedan apostlahästarna till Motordepån för att hämta bilen som varit på en vanlig service. Tog givetvis fel buss så jag fick gå en bra bit vilket säkert var bara bra.

När jag hade betalat för servicen körde jag till Åhléns i Vällingby för att hämta ut ett paket som Anneli beställt. Hon har börjat handla julklappar nu och det är roligt! Hoppas kunna göra lite sådant i helgen.

På vägen till bilen köpte jag några burgare på McD och sedan blev det ”Simpson’s”-paus och därefter tillbaka till datorn. Pratade med Håkan som fått en offert från de som trycker UFO-Aktuellt, den här gången på Rapport-Nytt, men det såg inte ut som att det skulle löna sig för oss att anta det.

Ringde också upp en ufoobservatör vars brev kom fram i dag. Men utan min usb-sticka där jag bett henne lägga ned bilden hon tagit. Ett litet hål i kuvertet visade att någon tjuv längs vägen tagit sig in och hällt utan stickan och snott den… Så nu fick jag be henne göra om den proceduren. Visst blir man trött!

Men årets första julkort kom fram i dag! Från vännen Roger. Man tackar!

Fick telefon från en dam i en förening i Härnösand som ville boka mig för ett föredrag under nästa år. Och efter en del diskussion kom vi överens om att bäst vore att sikta på augusti. Så får det bli. Då har jag inte lika mycket att stå i som under våren.

Tittade lite på VM-fotbollen när Anneli kom hem men efter ett par timmar tog jag bilen till stan för att hålla föredrag för RT 143, mitt favoritgäng i Round Table-världen. Det blev faktiskt sextonde gången jag pratat för de här herrarna den här gången. Rekord för min del att en grupp vill ha mig tillbaka år efter år. Och nöjet är helt på min sida!

Vi samlades i gruppens föreningslokal i Gamla stan, ”Brinken”, som tidigare var bakfickan till en restaurang. Inget dumt ställe. Lite litet kanske men det funkade bra. Peder och en kamrat mötte mig på Regeringsgatan eftersom jag behövde hjälp att bära duk, projektor, dator, sladdpåse och böcker då det inte fanns någon vettig parkering närmare möteslokalen.

Hela gänget.

Det blev en bit att gå men nu var vi tre personer så det gick bra. Men vi gick säkert i tjugo minuter innan vi var framme i den lilla gränden där lokalen ligger.

Eftersom jag känner många i RT-gruppen sedan många år nu är det som om jag tillhör den. Några har varit med och hört mig nästan varje gång faktiskt. Och temat den här gången var ufo, inte minst det som händer i USA och ”UFO Sweden”. Men också en del svenska ufofall som de inte hört om förut plus senaste nytt från AFU.

Efter mitt prat och frågor bars det in goda stekar och som efterrätt crème brûlée. De övriga drack ett gott vin men jag som körde höll mig till Pepsi. Jag satt med och deltog i pratet någon timma men sedan var det dags att ge mig hem. Och eftersom ingen ville lämna sällskapet betalade de en taxi till p-huset på Regeringsgatan.

För att underlätta ringde jag efter en av dem jag ofta åker med och han kom snabbt och sedan var det bara att lyfta över mina saker till m in bil och så var jag hemma 23.15 och hann pussa Anneli god natt.

Då hade Richard Svensson gjort en hjälteinsats och skrivit klart ”Kryptizkt” med fantastiska illustrationer, allt låg i min brevlåda 23.30. Jag hade pratat med Richard tidigare på dagen och han berättade då hur mycket han hade att bgöra och frågan var om han skulle orka att skriva och illustrera – men det gjorde han!

Så jag kunde inte vara sämre utan satte mig och gjorde klart de fyra sidorna med ”Kryptizkt” (efter att ha tagit en paus framför teven med en iskall cola) och vid 02-tiden mejlade jag iväg hela UFO-Aktuellt till Stefan Roslund för korrektur.

Grymt imponerad av Richard som leverade en riktigt bra text och fantastiska illustrationer – som vanligt.

Loading