Rix FM om ufo och intressant uforapport

Jag och Martina Thun.

I dag klockan 16 var jag på plats i Rix FM:s studio på Ringvägen i Stockholm för att prata ufo. Givetvis med duktiga och alltid lyhörda Martina Thun. Och så här blev inslaget.

Lyssna här.

Jag kom till studion i god tid eftersom det var lite trafik. Satt i baksätet på taxin och jobbade med att svara på mejl och förbereda mig för intervjun. Tio minuter före sändning kom Elin Tedengren som fungerar som studiovärdinna och bokare och vi har setts flera gånger förut.

Men det blev bara fem minuters prat med Elin i soffan medan jag drack en citronaqua för sedan kom Martina ut och så var det dags att gå in i studion. Först lite fotografering och sedan berättade jag kort vad jag tyckte att hon kunde ta upp som var aktuellt. Bland annat en bild ur en film från Mosul i Irak från 2016 tagen av en amerikansk Predator och som varit känd sedan Daily Mail avslöjade att filmen fanns i slutet av förra året.

Bilden visar något som ser ut som en metallisk kula över ett bostadsområde filmat uppifrån av det pilotlösa planet. Men jag ville också att Martina skulle ge mig möjligheten att berätta om UFO-Sveriges rapportstatistik för 2022 som Johan på rapportcentralen precis sammanställt och ska skicka till TT.

Så blev det också men vi började med ”UFO Sweden” och sedan efter lite musik statistiken och efter nytt musikuppehåll det senaste från USA. Martina blev sugen på att gå vår fältundersökarkurs, sa hon. Jag passade också på att berätta att UAP inte längre står för unidentified aerial phenomena utan unidentified anomalous phenomena. I alla fall enligt Pentagon.

När jag var klar hann vi prata en stund till innan jag gick ned till taxin som skulle ta mig till Skälby och det visade sig att chauffören var intresserade av det mesta som även jag är intresserad av. Så resan blev ett enda långt samtal och vi hann beta av det mesta eftersom det var mycket trafik och tog sin lilla tid att komma hem.

Innan dagen gick så långt var jag upp tidigt för att åka till Värmdö för att träffa ett ufovittne men nu blev det framflyttat till på fredag. Vi pratade en bra stund på telefon och jag ser verkligen fram emot att ses på riktigt om två dagar. Jag tycker att vi har fått en bra kontakt och jag är riktigt nyfiken på det han ska visa mig när vi möts på plats.

Jag har också jobbat på en trappa ner för att flytta undan en massa saker som står i vägen för elektrikern när han kommer och byter en massa element på fredag. Men nu är allt klart utom ett rum där jag behöver hjälp av Anneli att flytta ett bord. Och så har jag plockat undan lite annat eftersom Anneli ska ha ett möte med sitt nätverk här hemma i kväll.

Tjejnätverket skålar i champagne.

Det blev sju tjejer som inledde med champagneprovning och sedan övergick till prat och plockmat där också jag fick vara med och äta lite rester. Som tur var hade jag mikrat några pizzabitar som fanns i kylen när jag kom hem.

Medan damerna höll på med sitt fick jag ett tips om en ufoobservation från Håkan Ekstrand. En man hade skickat in en redogörelse för en observation som en vän till honom hade gjort den 4 december 1980. Och den lät så intressant att jag ringde upp vittnet.

Mannen berättade hur han tillsammans med en namngiven vän (som jag också ska ringa) sett tolv klot i perfekt formation (en kvadrat) under drygt en timma. Kloten hängde över en ås 90 meter bort och vid två tillfällen gav sig två av kloten av mot de båda pojkarna som flydde in i huset. Också mannens föräldrar hade sett det hela.

Händelsen är intressant eftersom den har ett exakt datum och klockslag, två vittnen och pågick under lång tid. Så det ska bli spännande att höra vad hans vän minns efter alla dessa år.

– Jag hade tänkt att kontakta UFO-Sverige långt tidigare men det blev aldrig av, berättade mannen.

Tyvärr allt för vanligt.

Sedan följde jag handbollskvartsfinalen mellan Sverige och Egypten via Aftonbladets direktrapportering samtidigt som jag åt min ost och korv. När damerna gick hem hann jag se en stor del av andra halvlek på teve och kunde konstatera att Sverige vann efter en bra insats.

Under dagen har jag också haft ett samtal med Mårten på Arbetets museum om hur vi ska organisera oss vid invigningen av utställningen den 11 mars och sedan pratade jag med Tobias Lindgren om samma sak.

Det blev sängen redan före 23 för att läsa lite. Vaknade lite väl tidigt i morse.

Loading