Badminton och möten på jobbet

Omslagspojke på Unica.

I dag fick jag ett exemplar av gratistidningen Unica Mariestad på posten. Det var min kamrat Titti som hade skickat den och det tackar jag för. Bra intervju men lite lustigt att bli kallad ”Mariestadsgrabben” i bildtexten 🙂 Någon ”grabb” är jag kanske inte längre.

Låg och läste i ”C-byrån” en timma innan jag gick upp vid 09 och sedan gjorde jag mig i ordning för att åka och spela badminton med Stefan. Och inte helt oväntat var det hans tur att vinna i dag; 4–0 hade varit att hoppas på för mycket.

Det blev en stundtals bra match med några makalösa räddningar av omöjliga bollar varvade med ramslag. 12–15, 11–15 och 15–13 slutade det hela.

När jag kom hem fixade jag med disk och tvätt men skrev också ett brev till en ufovän som jag hoppas ska hjälpa AFU. Samtidigt kunde jag konstatera att flera personer satt in pengar till UFO-Sveriges konto för att hjälpa just arkivet.

På vägen in till jobbet betade jag av en del mejl och Facebookinlägg som skulle svaras på. Och jag åkte in lite tidigare i dag eftersom jag hade ett skyddsombudsmöte klockan 14.30 som varade i 40 minuter.

När det blev dags att jobba skrev jag om de fångar som släppts ur ryska fängelser för att kriga mot Ukraina och hur de nu kommer hem med trauman som sannolikt inte gör deras psykologiska välmående något positivt. Jag intervjuade en traumaexpert om detta.

Under kvällen ringde en man från Småland som brukar ringa mig då och då. Han tvivlar på att månlandningen ägt rum och undrade hur det kunde komma sig att astronauterna fick med sig så mycket sten och hur de kunde överleva färden då syret borde ha tagit slut.

Sammanlagt tog astronauterna under de sex lyckade Apollolandningarna med sig 382 kilo sten vilket inte är så konstigt. Det blir 63 kilo per resa, alltså betydligt mindre än en människa väger.

Att syret räckte var heller inte konstigt, En astronaut (eller någon annan för den delen) gör av ett kilo syre per dag vilket betyder 30 kilo syre för tre astronauter för hela resan. Och varje Apollofarkost hade två tankar med vardera 160 kilo med sig. Då skulle det räcka till en del annat också.

När det blev mat blev det en kebabrulle från Pizzeria Lilla Essingen.

Resten av kvällen puttrade på med lite Trumpnyheter och så en artikel om att James Webb-teleskopet upptäckt livets grundstenar i ett moln 500 ljusår från jorden. Förutsättningarna finns verkligen överallt.

Hem efter 01 med en av mina ”ordinarie” chaufförer och sedan blev det lite administration och tvätt och så sängen 02.15.

Loading