Möte med Stockholmsgruppen

Möte med Stockholmsgruppen på Zoom.

Den 25 september 2022 anordnade UFO-Sverige ett medlemsmöte i Alvik i Stockholm med tanken att försöka återstarta den sedan flera år insomnade Stockholms UFO-förening. Omkring 50 personer kom för att lyssna på föredrag och av dessa fyllde 19 sedan i ett formulär där de var positiva till att vilja ingå i den nystartade föreningen.

Den 8 januari i år hölls ett förberedande möte där övertecknad, Jimmy Beris, Fred Andersson och Idgie Ljunggren deltog och där vi drog upp riktlinjerna för hur den nya föreningen skulle komma att arbeta och i dag höll vi ett digitalt möte via Zoom som blev startskottet för föreningen.

Stockholms UFO-förening kommer att bli en undersökningsgrupp vilket innebär att den inte kommer att ha en vanlig styrelse utan en ledningsgrupp. Inriktningen ska också vara att utreda observationer som rapporteras in i Stockholmsområdet. Om någon är intresserad av att gå med och ha en aktiv roll som undersökare går det bra att höra av sig till mig på clas.svahn@gmail.com.

Förmiddagen gick annars åt till att jobba igenom en artikel till det kommande numret av UFO-Aktuellt. Det tog mer än en timme och medan jag gjorde det löste Anneli Melodikrysset i köket.

Sedan blev det jobbdag efter att jag tagit en timmes friskvård.

På bussen fortsatte jag läsa i Chris Aubecks underbart kunskapsrika ”Alien Artifacts” där den kloke Chris försöker få oss att förstå att dagens berättelser om möten med utomjordingar har en bakgrund i möten med andra typer av varelser som rapporterats under århundraden. Att vi i dag sätter etiketten ”utomjordingar” på dem säger mer om vår tids syn på fenomenet än på fenomenet självt.

Under kvällen kom ”nyheten” att att alltid omstridde och utmanande Chang Frick hade lagt ut en video där han sågs och hördes ringa Försäkringskassan för att klaga på at han fått 777 669 kronor i elstöd genom sitt elhandelsbolag. Nu ville han få Försäkringskassan att ta tillbaka pengarna. Och den som tittade på filmen kunde känna sig rätt säker på att allt var sant.

Men kvinnan som svarade på Försäkringskassan var en flickvän til en vän till Chang Frick, telefonnumret till Försäkringskassan var fejkat och hela sidan med Fricks bankuppgifter, som såg helt äkta ut, var skapad på nätet.

Vi på DN insåg att något inte stämde även om vi var imponerade över hur äkta allt såg ut. Men det fanns tecken på att något var fel. När vi, och andra på nätet, summerade siffrorna i bankredovisningen gick det inte ihop och flera av posterna som angavs handlade om sajter med porranknytning.

Så vi skrev inte. Istället sökte jag Chang Frick på telefon och 20.45 ringde han tillbaka och bekräftade att han fejkat sitt inlägg om att han fått 777 669 kronor i elstöd. Han var mycket nöjd med det. När jag frågade hur mycket han faktiskt fått blev svaret omkring 4 400 kronor.

Inte så många gick på hans bluff och vi på desken misstänkte alltså tidigt att allt inte stod rätt till. Chang Frick sa att han lagt in flera markörer i videon som visade att det var bluff och det verkar många ha upptäckt.

När det sedan blev tågstopp i hela Stockholmsområdet kom jag aldrig iväg på lunch utan fick be Amanda köpa en macka åt mig på Hemköp när hon gick dit.

Sist på kvällen hade jag ett kvartssamtal (som tog en timme) med min chef Daniel där vi gick igenom mina mål för året och mina prestationer. Och hur han bedömde mitt läge inför lönesamtalen.

Marcus, som jobbat på it men slutat och gått vidare till annat jobb, tittade överraskande upp under kvällen. Marcus är en riktigt trevlig kille som jag unnar all framgång. Men vi saknar honom verkligen på jobbet. Så vi ställde oss en bit bort och pratade en stund.

Och min lilla film med Loreen är nu uppe i drygt 14 500 visningar.

Dimma hemma. Komplett med linsreflex från lampan.

Klockan 01 var det dags att åka hem och även i dag med en känd chaufför så jag blev inte bara sittande i fram och prata hela vägen utan vi stod också kvar en stund på vändplanen där jag brukar bli avsläppt. Och det var dimmigt ute.

Hemma hade Anneli lämnat en skål med några räkor i kylen och en skvätt vitt vin så jag rostade två bröd och lade på räkorna plus majonnäs, hällde upp vinskvätten och satte mig med Chris Aubecks bok för att läsa och låta mig väl smaka.

I säng 02.40.

Nattamat.

Loading