Teveteam här och jobb med festen

Kalle Ström och fotografen Mattias på plats hemma.

Framåt förmiddagen kom Kalle Ström och fotografen Mattias hit för att fortsätta göra intervjuer med mig. Nu angående det som händer i USA just nu. De båda arbetar på en dokumentär som ska handla om UFO-Sverige och AFU men var den kommer att visas är oklart ännu så länge.

Mattias, som fyllde 50 just i dag (och ändå jobbade!) placerade oss i köket där vi sedan tillbringade nästan två timmar. På slutet visade de mig en film som de själva tagit i trakten av Borlänge den 5 augusti, alltså nu i lördags. Ett starkt lysande punktformigt föremål som jag ska titta lite närmare på när jag fått originalfilmen.

Senast de var här var den 8 juni och däremellan har de hunnit en tur till AFU också.

På förmiddagen ringde också en man som ville berätta om en observation han gjort i Schweiz i slutett av juli 1980. Han var då i Verdier tillsammans med en schweizisk kamrat då de under tio minuter, mot en klarblå himmel, såg ett cigarrformat föremål som var så stort att de inte hade kunnat skymma det med tummen på en utsträckt arm.

Hur föremålet dök upp kunde han inte säga, det bara var där. och när det försvann var det bara plötsligt borta. Faktum är att han ringt UFO-Sverige en gång tidigare, nämligen den 26 september 1997, då efter att ha sett ett teveprogram. Nu hade han läst om oss i Svenska Dagbladet och ville ge oss sitt stöd genom att berätta om det han sett igen.

Jag kunde plocka fram hans första rapport i AFU:s databas vilket han tyckte var imponerande.

Framåt tolv skulle jag egentligen ha åkt till ett annat ufovittne men det blev inställt då mannen fick annat att göra som måste gå före. Så det mötet fick vi flytta fram. Istället kunde jag äta lunch med Anneli som kom hem efter att ha varit ute och fixat inför festen. Något som också jag har ägnat en stor del av dagen åt.

Så här tomt har det inte varit i garaget på flera år.

I mitt fall har jag suttit och jobbat med två bildspel som vi ska visa plus att jag och Anneli har städat och gjort plats i garaget så att det kan användas att sitta i om vädret skulle spåra ur på lördag.

Jag har också med Annelis hjälp burit in Markus gamla teve och testat den för att ha till bildvisningen. Och tro det heller ej, jag fick igång allt och nu verkar det funka hur bra som helst. Men när jag försökte visa ett stort power point-bildspel tappades en del bilder bort och visades inte, ett fenomen jag upplevt flera gånger tidigare. Då jag sparade om allt till keynote gick det utan problem.

Dystert att det ska behöva finnas en container för böcker.

Pep också iväg till återvinningen för att slänga skräp från garaget. Och där fick jag lära mig att det inte går att kasta cd-skivor med fodral i hårdplasten. Omslagen, helt okej, skivorna ska i brännbart.

Fina gåvor.

När jag kom hem låg det två paket och väntade i brevlådan. Båda från Staffan Jullander. Två böcker som ska till AFU var det i det ena och en dubbelskiva som han själv spelat in i den andra.

Södermanlands Nyheter.

I dag publicerade Södermanlands Nyheter intervjun med mig och Carl-Anton. Tyvärr låst.

Framåt kvällen fixade Anneli rostbiff och så åt vi den med vår potatis, i alla fall jag. Sedan blev det ett avsnitt ”Ett fall för Vera” innan jag åter hamnade vid datorn för att svara på mejl från bland annat en dansk arkivarie som hade frågor om AFU, en svensk teveproducent som ville ha hjälp med tips på bra fall, en man från en Facebookgrupp som inte gillar UFO-Sverige, en norsk ufointresserad som skickat mig bilder från ”uforingen” på Espvær och från Fufora i Finland dit jag ska och hålla föredrag i början av september.

Till sist fick jag ett mejl från en kvinna som plåtat en eld och över den tyckte sig se varelser. Men allt jag kunde se var rök och reflexer i linsen.

Framåt 00.30 var det dags att stänga av. Hoppas att jag somnar före 02 i natt, det gjorde jag inte i går eftersom det var så mycket som surrade i mitt huvud.

Loading