Möte med ufoobservatör och korrläsning

Inte vittnet.

Sov ut till 10 men sedan bar det av till en ufoobservatör öster om Stockholm. Vi har träffats förut och pratat men nu blev det ytterligare fyra timmars sittning. Eftersom observatören vill vara anonym, ännu så länge, så går jag inte in på några detaljer men vi ska ses igenom om några veckor och då hoppas jag också få se en film tagen av en övervakningskamera som ska visa föremålet som personen och ytterligare ett vittne såg.

Innan jag lämnade Skälby packade jag en kasse med band med filmer med olika ufoprogram som filmteamet var intresserade av att digitalisera. En av filmarna, Nils, kom sedan och hämtade allt medan jag var borta. Det ska bli fantastiskt bra att få detta material digitalt eftersom några av banden är av format som inte tillhör de vanligare.

På vägen dit och hem pratade jag med några UFO-Sverigemedlemmar men när jag kom hem fick jag sätta igång med att tacka alla som skrivit snälla saker på Facebook sedan de läst om att jag går i pension. Bland annat Calle Bäckström på print som skrev: ”Alltid på tecknet, alltid på minuten och alltid med engagemang, inte minst för kollegorna. Däremellan en förgyllande karaktär. Och västgöte.” Det värmde eftersom jag alltid satt en ära i att lämna i tid och exakt den längd som beställts.

Men det är så många som har skrivit vänliga ord, glada minnen och positiva omdömen så att det räcker och blir över. Nästan 300 personer tog sig för att skriva något bara på Facebook.

Hemma blev det sen lunch eftersom jag och observatören inte hittat mer än ett par rykande färska ägg och några brödbitar i kylen och frysen.

Kvällen blev lugn. Jag och Anneli tittade på ”Den unge kommissarie Morse” och softade i soffan. Men innan det blev sängen ägnade jag tjugo minuter åt att korrekturläsa alla texter till Malmö stadsarkivs utställning som jag ska inviga den 5 oktober. Det blev en del men så var det också många texter. Ska bli roligt att se utställningen när allt är klart.

Under dagen fick jag också ett par nya förfrågningar om intervjuer, en för en internationell podd. Och så betalade jag in avgiften för höstens fältundersökarkurs. Den är fullbokad så ni som ska gå den, glöm inte att betala så snart som möjligt.

Sedan blev det sängen med en god bok.

Loading