Intervjuad, DN-podden och badminton

Ny gräsklippare med sin förare.

Vaknade lite för tidigt men när jag ändå gick upp tog jag en macka innan jag satte mig och fortsatte jobba med mitt bokprojekt. Har börjat få en struktur på det hela men mycket arbete återstår.

Framåt förmiddagen kom Markus och så åkte vi till Biltema och köpte en ny gräsklippare, en lagom stor modell för vår gräsmatta. Och så snart vi var hemma och hade plockat ihop de delar som behövde monteras rullade Markus iväg med den och såg till att gräsmattan blev fin.

Gräsklipparen inhandlas.

Det blev en DLM2027, bensindriven, för nu har jag fattat att vi nog får vänta några år till innan vi byter till el. Vilket det blir till slut.

Medan Markus klippte tog jag bilen, som Anneli precis kommit tillbaka med, och körde till en sen match med tefan i Komethallen. Vi brukar spela 11 men i dag passade 12 Stefan bättre. Och mig kvittade det. Jag måste erkänna att jag inte känd emig på topp efter den kraftiga förkylningen förra veckan och alldeles för många timmar sittande men det gick oväntat bra. Kroppen kändes betydligt bättre när jag väl började springa efter bollarna.

När vi väl var klara hade jag inte bara lyckats vinna första och sista set med 15–7 och 15–9 utan också vända ett 10–14-underläge i andra till vinst med 16–14. Och jag räddade en boll som vi båda var överens om var i princip omöjlig att rädda då den hade ramlat ned rakt under nätet och vinkeln som måste utnyttjas för att få över den var sisådär en halv grad.

Hemma åt jag lunch och satte mig sedan vid datorn en stund igen innan jag och Anneli gav oss av till Täby och Webhallen där som hade en lång hdmi-kabel, tio meter faktiskt. Min gamla hade slutat fungera och jag vill ha med mig den här nya till Finland när jag håller föredrag i Esbo utanför Helsingfors i helgen.

När Anneli stack iväg på sin yoga var jag hemma och jobbade några timmar. Hade en del kontakt FLX-teamet, vars teveserie om ufo uppmärksammades av TT i dag vilket bland annat publicerades av Aftonbladet. Några timmar senare ringde Mariestads-Tidningen och ville intervjua mig eftersom de sett att jag ska vara med. Så vi pratade en stund och jag skickade min gamla hemtidning ett par exklusiva bilder från filmningen.

Sedan hjälpte jag min vän Vicente-Juan i Spanien med lite information som han var ute efter och Håkan B som eftersökte några bilder. Och så mejlade jag med några av dem som vi ska träffa på Bokmässan i slutet av september och bokade tid för en träff med Peter Wolodarski på DN som han vill ha med mig.

I dag kan ni förresten höra mig i DN:s podd ”Spotlight” där jag berättar om det som händer i kongressen i USA, utfrågningen av David Grusch och lite annat.

Jag och Anneli hann också titta på ett avsnitt ”Happy Valley” innan först hon och sedan jag hoppade i säng.

Under kvällen fick jag också en förfrågan om att skriva ett av flera förord (jag blir alltså inte ensam) till en bok som en god vän precis har gjort klar. Och det gör jag gärna!

I säng strax före midnatt med en ny bok under näsan.

Loading