Hemma igen och vidare till Norrköping

Till slut fylldes också de sista stolarna.

Klockan 10 lade färjan från Finland till i Stockholm och vi kunde köra hem för att packa om. Sedan bar det av till Norrköping. För klockan 18 i dag var jag bokad att hålla föredrag på Kunskapens hus i Klockaretorpet.

Hemma var det sig likt med en del post att gå igenom. Lite lätt lunch blev det också innan vi packade om våra resväskor för att klara några dagar på resande fot. Först Norrköping i två dagar alltså och sedan vidare till Lund för ett annat föredrag.

Så vi susade söder ut, jag och Anneli, genom ett soligt landskap där temperaturen hamnade på 24 grader. En riktig sommardag. Strax före 17 checkade vi in på Grand Hotel där vi bott förut och sedan direkt iväg till Kunskapens hus för att hälsa på arrangörerna och testa tekniken – som funkade klockrent.

Strax före 18 när jag skulle börja var det nästan helt fullt och efter en stund fanns det inga lediga platser kvar och omkring 50 personer hade bänkat sig i lokalen. En av dem som dök upp var min vän Weine Josefsson som tidigare jobbade på SMHI och som har hjälpt UFO-Sverige och mig personligen med mycken kunskap genom åren.

På plats fanns också Tomas Lindquist från Hyresbostäder som jag ska ha möte med i morgon och ytterligare några som jag kände till sedan tidigare. Men i övrigt en massa helt okända personer. Många unga killar med invandrarbakgrund, ett antal tjejer med typisk svensk dito, ett gäng äldre damer från 70 och uppåt och inte så få män.

När jag såg hur publikmixen såg ut hann jag ändra lite i mitt föredrag i sista minuten för att anpassa det lite bättre och det gick hem. Efteråt kom många fram, också flera av de unga killarna och ville fråga och diskutera. En undrade om jag var religiös och en annan hur jag kunde vara säker på att de vittnen jag berättat om inte hade ljugit för mig.

En dam var djupt fascinerad av högkulturen i Peru och en annan berättade kort om hur hon sett tomtar.

Jag pratade en timme och sedan var det alltså eftersnack. Passade på att ge bort UFO-Aktuellt till flera av de unga killarna innan jag och Anneli packade ut våra pinaler i bilen och tog med de rollupper som Tobias sett till att köra dit.

Det blev en burgare på Max innan vi parkerade och gick till vårt rum.

Under kvällen pratade jag med en journalist som vill intervjua mig för en veckotidning senare i veckan. Temat blir det som händer i USA vilket inte förvånar.

Till slut fick jag också kontakt med Björn Borgs dotter vilket var bra. Björn gick ju hastigt bort den 1 augusti och nu försöker jag rädda hans arkiv. Genom att vi nu har kontakt, dottern och jag, ökar chansen ordentligt för den saken.

Fick också ett erbjudande om att få en mikroficheläsare till AFU under dagen. Den tackade jag för. Får hämtas i Örebro nästa gång vi passerar.

Välkomna!

Loading