Föredrag på Malmö stadsarkiv

Fullt hus.

I dag körde jag och Anneli till Malmö där jag skulle hålla föredrag och inviga ufoutställningen på Malmö stadsarkiv. Lång bilresa med stopp på Burger King i Värnamo i vanlig ordning men sedan var vi framme i god tid för att jag skulle hinna bli intervjuad av Johan Dernelius på SVT Syd.

Intervjuad.

På stadsarkivet möttes vi av Karin Sjöberg som är hjärnan bakom utställningen som är liten men riktigt fin och väl genomarbetad. Karin har fått det mesta av materialet från AFU men också från Seriearkivet som ligger här.

Karin Sjöberg för kvällen klädd i ET-grönt.

Jag måste säga att jag blev riktigt imponerad av hur proffsigt allt har lagts upp. Informationsrikt och roligt att kika på och med en lokal prägel på allt. Och snyggt!

Håkan Sterner och Arne Lundberg.

Det blev många glada igenkännanden också som Tora Greve och Arne Lundberg och Håkan Sterner. Arne och Håkan två duktiga undersökare. Mest överraskande var att Anneli råkade kika in genom en ruta inne på arkivet och där upptäckte att vår vän Tove Alsterdal satt där och gick igenom tidningen Arbetet i jakt på bakgrund till en kommande bok. Vi möttes ju på Bokmässa för någon vecka sedan och nu var det dags igen.

Kön ringlade lång till mitt föredrag redan en halvtimme innan jag skulle börja och de 90 stolar som ställts in räckte inte till. Till slut satt där fler än 130 personer, många på extrastolar, medan tio fick stå utanför dörrarna och titta in genom ett fönster under den timma jag pratade. Fullt hus alltså.

I föredragstagen.

Stadsarkivarien, Suzanne Sandberg, inledde med ett litet tal innan det var dags för mig och sedan höll jag låda i en timme. Temat var UFO-Sverige, mina egna irrfärder i AFU:s tjänst, bra svenska ufofall, spökraketerna och så det som händer i USA plus lite kring TV4-serien.

Efteråt sålde vi helt slut på alla UFO-Aktuellt jag tagit med mig och kön av folk som ville att jag skulle signera dem eller olika böcker jag skrivit var lång. Många ville ta bilder tillsammans med mig och frågestunden som avslutade mitt föredrag fortsatte.

Det var en mycket lyckad tillställning och när jag och Anneli till slut satte oss i bilen för att köra till Limhamn och Thomas och Kristina där vi bor i natt var vi både väldigt nöjda.

Thomas och Kristina kisse Valle försöker smälta in mot mattan.

Väl framme blev det mat med värdparet och grabbarna. Utmärkt entrecôte med pasta och grönt plus ett glas Côtes Du Rhône ekologiskt 2021. Men vid 22 kände vi oss nöjda och kröp i säng med var sin god bok. Jag med Stephen Kings ”Holly” som jag läste ut. Efter midnatt släckte jag lampan, då sov Anneli redan.

I morgon kör vi tillbaka hem.

Loading