På Georgienfest

Nästan i Georgien!

Gänget här ovan skulle ha rest till Georgien för några år sedan men corona och oroligheter kring gränsen gjorde att resan istället slutade med en middag hos arrangören Mats Andersson. Det är han som står så stolt till höger.

Nu är resplanerna inte helt avskrivna för de flesta av oss är sugna på att åka lite längre fram men tills vidare fick det bli en riktigt god middag med georgisk mat och vin hemma hos Mats i Farsta.

Innan vi kom så långt på dagen jobbade jag på med lite smått till boken som jag nu har en bra bit över 60 förhandsanmälningar på. Lade ut en bit på Facebook och det rasade in massor av intresserade. Egentligen är jag klar med texten men det finns några saker som jag verkligen skulle vilja ha med som inte hunnits med så här långt och en av dem skrev jag in under dagen. Ett spännande fall från Grännatrakten.

I morgon kommer jag att lägga in ytterligare ett, kanske två om jag hinner. Vi får se.

Under dagen har jag försökt hjälpa min vän i New Hampshire att fatta hur ett flygplan ser ut nattetid. Hon filmar ljuspunkt på ljuspunkt som inte ser det minsta konstiga ut. Om man inte vill få dem till det givetvis. Ärligt talat är ljuspunkter på himlen nästan alltid av noll värde. Skapar bara jobb men ingen mystik.

I Sundsvall har den nya gruppen under Malin Viklanders kunniga ledning bestämt sig för att ansöka om att bli en undersökningsgrupp ansluten till UFO-Sverige och målet är att ALLA i gruppen ska gå nästa års fältundersökarkurs. Snyggt!

Henry Lönn till minne.

Fick ett vackert kort från Pia som liksom jag var vän med Henry Lönn, en trevlig man som dessutom gjort en intressant ufoobservation. Henry gick ju bort för en tid sidan och jag och Pia skickade en blomma till hans begravning. Ni kan se hennes fina bild här ovan.

Lite hushållsjobb i form av tvätt blev det också.

Men kvällens trevlighet var Georgienaftonen i Farsta där vi var ett glatt gäng som hade mycket att prata om. Fantastiskt god mat som jag tyvärr inte minns de inte alltid så enkla namnen på men allt var faktiskt vegetariskt! Flera var eller hade varit journalister och en av dem, Claes Nero, hade faktiskt intervjuat mig för många år sedan kom han ihåg. Om ufo då givetvis.

När vi kände oss nöjda körde vi hem Ylva och sedan bar det av till Skälby där vi hängde tvätt och jag svarade på ett gäng mejl i vanlig ordning. Sängen väntade 23.30.

Och så fick Anders Liljegren välförtjänt ta emot Östergötlands Arkivförbunds kulturarvspris för 2023. Kan inte tänka mig någon mer värdig pristagare!

Fick förresten en länk till Martina Thuns och mitt ufosnack i Rix FM som vi hade tidigare veckan. Ni kan lyssna på inslaget här.

Loading