Till Västerås och hämtar böcker

Mycket att gå igenom.

Efter att vi ätit frukost körde vi Ylva till pendeln och sedan körde jag och Anneli till ett boende i Västerås där Elisabet och hennes bror väntade på oss. En släkting som gått bort hade lämnat en massa böcker efter sig och det mesta stod i flyttlådor och andra kartonger i ett källarförråd.

Så där tillbringade jag och Anneli rätt många timmar eftersom jag absolut inte kunde få med mig allt utan ville gå igenom bok för bok så att bara sådant som jag visste skulle gå att sälja togs med.

Anneli och Elisabet med några av kassarna.

Det fanns en hel del och till slut hade vi fått ihop 40 kassar varav en innehöll böcker som kommer att gå direkt till AFU. Rätt mycket böcker om historia och andra faktaböcker vilket är lättsålt så resan var lyckad. Och efter att vi jobbat i källaren fick vi fika i släktingens lägenhet som innehöll rätt mycket annat som Elisabeth och hennes bror nu måste få bort innan året är slut.

Bilen blev i alla fall fullproppad. Innan vi körde tillbaka mot Stockholm stannade vi på Max för att äta lite, det hade inte blivit så mycket sådant så där långt. Var sin clementin och en bulle.

Påfyllt.

Mer än hälften av böckerna ska till Böckernas hus så dem lastade vi av i Markus källare som nu börjar bli allt mera välfylld. Och väl hemma lastade vi in 20 kassar som jag sedan satte mig i soffan för att gå igenom. Rätt mycket hoppas jag sälja i Uppsala och en del behåller jag själv.

19.30 blev det äntligen dags för kvällsmat och det blev repris på gårdagskvällen med risgrynsgröt och skinkmacka. Plus julmust, givetvis. Sedan blev det tidigt i säng eftersom jag gärna ville fortsätta läsa i boken om Churchill.

Loading