Spännande artikel, fest och teater

Efter att ha läst mejlen i mobilen redan i sängen, vilket jag gjort till en vana, så klickade jag mig in på Scientific Americans sajt för att läsa den tidigare AARO-chefen Sean Kirkpatricks debattinlägg om hur han ser på den senaste tidens utveckling när det gäller den amerikanska ufodebatten.

Hans kritik var stenhård och jag bestämde mig snabbt för att skriva en svensk sammanfattning och lägga ut på UFO-Sveriges sajt. Så snart jag skrivit klart ringde jag Tobias som såg till att den kom ut. Ni kan läsa den här.

Markus var fortfarande kvar hemma men efter lunch när jag och Anneli skulle vidare till EvaMias pensioneringsfest så tog också han och gav sig av. Vi tog bilen eftersom vi tyvärr skulle vidare in till stan redan 17.30 då vi hade teaterbiljetter bokade sedan långt tidigare. Men festen var kul! Och god mat.

EvaMia håller tal.

Jag fick träffa min tidigare arbetskamrat Agnes som är tillsammans med. EvaMias och Pers son Romeo och den 12 februari väntar paret sitt första barn. Så häftigt!

Det fanns många att mingla med men till slut var jag och Anneli alltså tvungna att lämna festen för att köra in till centrum och parkera och sedan vandra till Stadsteatern där Ylva mötte upp.

Framme vid Stadsteatern.

Det var minus tolv så det bet i kinderna de få kvarter vi var tvungna att gå.

Pjäsen handlade om Hilma af Klint och hette ”Kretsen” med Sofia Papadimitriou Ledarp som konstnären. Vi satt perfekt i mitten på fjärde raden och pjäsen blev en uppvisning i skicklig koreografi där de fyra huvudrollsinnehavarna rörde sig om mjuka katter och rann över scenen som rinnande vatten. Snyggt!

Hilma hyllas.

Handlingen rörde den period då Hilma genom kontakter med andevärlden skapade sina mest kända och älskade konstverk och i slutet hyllade ensemblen Hilma och det som hon skapat för över 100 år sedan.

Nöjda teaterbesökare.

Vi var i alla fall mycket nöjda med pjäsen när vi gick tillbaka till parkeringshuset för att köra hem Ylva till Solna och sedan oss själva till Skälby där vi tittade på slutet på den spännande handbollsmatchen Tyskland–Österrike som slutade oavgjort. Törstig som jag var drack jag ett helt glas med cola med is.

Under dagen har jag också hjälpt en finländsk ufolog som ska ge ut en bok om ufo med en bild som han sökte. Det kommer fler när jag har tid att leta. Men AFU har en stor bildbank så det ska nog lösa sig med också de övriga som han vill ha.

Jag har också haft kontakt med en kvinna från Nya Zeeland vars mor i Australien ska flytta till ett äldreboende och nu måste göra sig av med sin samling böcker om ufo och det okända. Så nu diskuterar vi om AFU kan ta hand om den. Kvinnan kontaktade AFU och Anders efter att ha läst en artikel om oss i Fortean Times för en tid sedan.

Och allt fler som är intresserade av att läsa min kommande bok ramlar in. Nu är det 189 personer som är intresserade och som har mejlat mig personligen. Det går fortfarande bra att göra och ni kan läsa mer om boken på min blogg från i förrgår.

Under dagen hjälpte jag ytterligare en person som sett och filmat en kondensstrimma och inte förstod vad han såg. Mannen blev glad över att ha fått en förklaring.

Jag har också gått igenom de åtta rollupper som jag och Tobias håller på att göra inför en utställning i mars. Nu tar jag med mig sista korret till Norrköping där vi ska ses i morgon.

I säng efter 23 med ”The six”.

Loading