Moules frites och sf-antikvariatet

Ny leverans till Stockholms Science fiction-antikvariat.

På förmiddagen fortsatte jag jobba på med Mufonmaterialet som är en ”never ending story”. Men jag fick i alla fall iväg ytterligare ett par sändningar innan det var dags för ett Zoommöte – som blev inställt. Med kort varsel dessutom. Vi får se om det går att få till lite längre fram.

Fick i alla fall glädjen att betala för transporten från USA eftersom räkningen kom nu, den slutade på nästan 1 200 dollar. Inte gratis att skicka pallar med ufoböcker över Atlanten.

Efter lunch åkte jag och Anneli till Söder och Stockholms Science fiction-antikvariat för att lämna fyra kassar böcker som nu kommer att ge AFU en del inkomster, om än små. Men med tanke på dagens utgift så är varje krona in välkommen. Eftersom det inte gick att hitta en vettig parkering bar jag snabbt in kassarna och lämnade Anneli i bilen. In och ut på tre minuter.

Kvalitetsfilmer!

Nästa anhalt var att hämta ut ett paket på Skälby livs, närmare bestämt fem dvd-filmer av det mera spektakulära slaget som jag köpt för 50 kronor på Tradera. I lådan fanns en trevlig överraskning i form av en hälsning från försäljaren som tyckte att det var roligt att just jag skulle ta över filmerna eftersom han hade flera av min böcker i hyllan hemma, böcker som han dessutom gillade.

Vi hann också lämna in Annelis trasiga skor och sedan körde jag hem henne för att ta bilen till vår frisör på Åkermyntan som fixade till mig så gott hon kunde. Dessutom kunde jag hämta ut skorna som skomakaren fixat på under en timme.

Tråkigare var att jag kunde konstatera att postens mellanpåse inte kommer att gå att använda för att skicka ut min nya bok, så det måste bli storleken större vilket ökar portot ordentligt. Nu måste jag ta mig en funderare på hur jag ska göra med priset på de böcker som folk beställt i förväg eller visat intresse för att köpa. Det får inte bli för dyrt.

Hemma igen tittade jag på när Sverige, efter rätt usla insatser på skjutvallen, ändå lyckades ta brons i mixedstafetten i VM. Bra gjort, men hade det inte blivit så många extraskott för några av åkarna kunde vi ha slagits om silvret.

Moules fritesen intages.

Kvällens mat blev Moules frites, det var länge sedan! Gott är det!

Och vill ni lyssna på när min ufokollega i danska Sufoi, Benny Grandahl, intervjuas i UFO Talker i dag så kan ni klicka här.

Vecko-Journalen 8 juli 1923.

Hörde en bankmänniska försvara de enorma vinsterna på teve i kväll. Klart att de inte är några välgörenhetsinrättningar men man tycker ju att kundfokus har tappats bort helt och hållet. Kom att tänka på detta när jag gick igenom en bunt Vecko-Journalen från 1923 efter programmet. Då hade Postsparbanken köpt in fem ”Burroughsmaskiner” som plötsligt gjorde ett stort antal kvinnor arbetslösa. Dessa bokföringsmaskiner kunde skötas av fem ”bokförerskor” som sades klara 650 till 700 poster dagligen.

Det är alltid intressant att bläddra igenom gamla tidningar och tidskrifter och annonsen längst ned i bloggen kunde jag inte låta bli att ta en bild av eftersom vi fick elräkningen för ett par timmar sedan. Kanske dags att köpa en Malcuspanna. Verkar i alla fall spara el.

22.30 lämnade jag tidningsbläddrandet och svarade på lite epost, bland annat från ett företag som vill ha med mig på Bokmässan i höst.

Sedan blev det sängen med en bok. I morgon ska jag till AFU.

Vecko-Journalen 8 juni 1924.

Loading