Filmning på AFU

Nick och Martin och undertecknad.

Upp 07 för att köra till AFU där jag bestämt träff med kameramannen Martin, som var svensk, och intervjuaren och redaktören Nick, som kom från Los Angeles och företaget Flawless. De båda jobbar med en liten dokumentär som ska göras till ”UFO Sweden” när den går upp i USA. Dubbad med hjälp av AI och med en ny scen inspelad i början.

Jag fick berätta om AFU och UFO-Sverige och vad jag tyckte om filmen men också om min och Annelis ufoobservation 1995. Vi plockade fram originalrapporterna ur UFO-Sveriges rapportarkiv och så filmades de av. Många frågor blev det.

Jag hade också med ett antal kassar och ett par lådor med böcker och annat som nu ska in i AFU:s samlingar och tillbaka med mig fick jag några lådor med böcker som jag ska bedöma om de ska sparas eller säljas. Det blir alltid ett utbyte när jag åker till arkivet.

Eftersom jag var tvungen att vara tillbaka i Stockholm tidigt på eftermiddagen började vi filma 10.15 och så drog jag igen 11.30. Det blev en intervju i skannings- och butikslokalen (bilden ovan) och sedan också lite inne på HQ där Anders väntade.

När jag väl stuckit tog Anders med filmteamet till några av de andra lokalerna för lite filmning även där.

På vägen tillbaka plockade jag upp en hamburgare på Max, pratade med Thomas som är vice ordförande i föreningen och lite längre fram längs vägen också Carl-Anton, Motordepån (eftersom vår backkamera har blivit krasslig) och Peter på Böckernas hus.

Lars på SF-antikvariatet.

Efter ett ärende i Solna körde jag till Science fiction-antikvariatet igen för att hämta en påse med böcker som de inte ville köpa men som jag tyckte kunde passa bra till priser i det kommande lotteriet för fältundersökare som vi alltid har under kurshelgen. Pratade en kort stund med Lars som jobbar där innan jag åkte hem till Anneli.

Har fått två förfrågningar om intervjuer under dagen, en med en veckotidning och en med en större dagstidning. Vi ska höras under helgen och spika datum för prat.

Fick också ett samtal från Magnus Bärtås, som är professor på Konstfack, som ville diskutera den kommande utställningen på Norrköpings konstmuseum. Jag och Magnus har gjort ett projekt tillsammans tidigare då det rapporterades visioner av Jungfru Maria i en kyrka inte långt från där jag bor.

Från Gunnar.

I brevlådan låg två riktigt fina försändelser och väntade på mig! Den första från Gunnar i Sala och där fanns en bunt helsaker med rymdmotiv som ni kan se här ovan.

En hel låda från Ole.

Den andra var en låda med liknande (men helt andra) rymdhelsaker, den här gången från den outsinliga källan till glädje, Ole i Oslo. Så nu har jag att göra till helgen!

Efter kvällsmaten såg vi på ”Antikrundan” och sedan var det åter till datorn en stund. Och så packade vi för en kort utflykt till Örebro i morgon.

I säng vid 23. Nu läser jag om Richard Adams ”Den långa flykten”.

Loading