Kurs om filantropi och poddar

Två i Thomas grupp berättar om AFU.

Tidigare i veckan lade två elever vid Uppsala estetiska ut två poddar där de har intervjuat undertecknad. Och de har gjort ett bra jobb även om mitt ljud inte är särskilt imponerande. Men lyssna gärna!

Utomjordiskt liv 1

Utomjordiskt besök 2

Min dag har mest handlat om att sitta på kurs på Armémuseum. Nu hade kursen inget museets verksamhet att göra utan det var konsultföretaget Brakeley som höll en kurs om filantropiskt stöd till det fria kulturlivet för närmare 20 kulturarbetare. Och där hade jag och Thomas Michanek fått plats för att representera AFU.

Vi startade 10 och slutade 16 med lunchpaus och ett par grupparbeten. Och många mycket givande föredrag och inspel från gruppen. Jag satt intill en annan Clas som stavade med e och hade varit chefredaktör på en rad magasin och tidningar – Claes de Faire. Och min nästannamne jobbade för att få till stånd ett språkmuseum i Stockholm. Riktigt spännande!

Thomas grupp jobbar på med grupparbetet.

I min grupp fanns också två kulturproducenter, Ellen Rydberg från Embla dans & teater, samt Fredrik Wåhlstedt från Weld. Thomas var med i en annan grupp.

En av övningarna bestod i att vi skulle välja ut en av våra organisationer och sedan presentera den som om vi hade talat inför en grupp som skulle vara beredda att ge oss stöd i form av pengar. Och lustigt nog valde både min och Thomas grupp ut AFU. Jag tror att vi lockade många!

Men till skillnad från min grupp, där jag skötte presentationen, valde Thomas grupp att låta två andra berätta om AFU inför ”klassen” och det var riktigt spännande att höra andra marknadsföra arkivet.

Pengar är trots allt pengar.

Efteråt fick en person i varje grupp välja vem av oss som skulle få en miljon i filantropiskt stöd och det roliga var att såväl jag som tjejerna i Thomas grupp fick var sin miljonsedel (tveksamt om den är äkta…).

Det var en bra kurs som ska få en fortsättning i april och sedan ett avslut i maj. Både jag och Thomas fick ut mycket av den.

Hemma igen var den snö som föll i morse borta men det var fortfarande kring nollan. Under kvällen hjälpte jag två tidningar med bilder och hade mejlkontakt med TV4 som vill ha med mig i ett inslag. Hjälpte en prenumerant som befinner sig i Brasilien med en pdf av det senaste numret vars tryckta version blir försenad eftersom det var flera problem med den norska delen av tidningen, något Håkan fixade i dag.

Har haft rätt fullt hela kvällen men vi lagade i alla fall mat tillsammans, pasta med baconsås, och något tevetittande hann vi inte med. Eftersom folk fortsätter att beställa min bok fick jag jobba en del med att packa den också.

Vi pratade också med Annelis syster Lena eftersom Raili ramlat och slagit sig och körts till sjukhus i Skövde för kontroll. Vi tror nog inte att det ska vara något allvarligt.

Jag tog också en stund och började grovsortera den avlidne ufologen Paul Hellbergs ufomaterial men där hann jag bara till hälften. Paul och jag hade helt olika inställning till ufo och hur fenomenen skulle undersökas men vi hade god kontakt, ringde och skrev brev. Aldrig något bråk. All heder åt Paul för det.

Sedan blev det sängen före midnatt.

Loading