Intervju, rapport och bra möte

Jag och Christina fotograferade av Paul Hansen.

En ganska intensiv dag som började med att jag fick ett samtal från en dam i 80-årsåldern som sett mig på TV4 i går och nu ville berätta om sin ufoobservation som hon gjorde cirka 1955! Något inte berättat för andra än sin farmor tidigare. Och hon var verkligen mån att få tag på mig för trots att hon inte hade tillgång till dator så gav hon sig den på att hitta mitt nummer, kontaktade en granne som tog fram det åt henne.

Observationen var verkligt mystisk och innehöll ett ”flygande tefat” som skickade starkt värme mot henne, så stark att hon blev tvungen att sätta sig ned. Eftersom det hela utspelade sig i Sundsvallstrakten ringde jag Malin och bad henne och hennes grupp att söka upp damen som lovat rita en teckning och visa oss platsen.

Jag och Paul.

Efter att ha klarat av ett gäng telefonsamtal till tog jag bilen in mot Söder medan Anneli gav sig av till tandläkaren för att få fixat en tand. Mitt möte var betydligt trevligare då jag och Christina Johansson (Ebbe Schöns livskamrat de senaste årtiondena) bestämt möte på Robin Delselius Bageri på Renstiernas gata 19. På vägen från bilen sprang jag på vännen Fredrik Rimmerfors som stod och tittade in i skyltfönstret till ett tyvärr stängt antikvariat och när jag väl gick in på cafét mötte jag snart min tidigare arbetskamrat Paul Hansen; Sveriges bästa pressfotograf.

Undertecknad och Christina.

Sedan kom Christina och vi satte oss och pratade i 90 minuter. Hon hade med sig två Ebbe Schön-böcker jag saknade och jag gav henne ett exemplar av min nya bok. Christina åt sopplunch och jag tog ett par mackor. Vi pratade mycket om hennes arbete med Ebbes kvarlåtenskap och hennes planer på ett museum.

Bevans kista i kyrkan med UFO-Sveriges krans till vänster.

Under tiden vi satt där fick jag samtal från Victoria som varit med på Bevan Berthelsens begravning i Tranås. Jag hade bett henne representera UFO-Sverige och det gjorde hon med den äran. Det var en fin ceremoni med bra tal av prästen men bara 14 personer i kyrkan. På banden hade jag sett till att det stod: ”Du var unik. Vännerna i UFO-Sverige.”

När jag kom hem ägnade jag mer än en timme åt att se till så att mitt DN-nummer till telefonen flyttas över till mig. Dessutom skrev jag nytt och billigare kontrakt på vårt bredband och beställde en ny telefon eftersom jag måste lämna in DN:s i början av nästa vecka.

Under dagen har jag också intervjuat en man som hörde susande och sedan såg att vågorna började slå in mot stranden i en sjö i västra Värmland den 28 april förra året. När han tittade upp låg där plötsligt en röd ”kon” och flöt som inte borde vara där. Vi pratade länge och jag kommer absolut att gå vidare med den här händelsen som jag fick tips av genom Bill på Ny Teknik när vi gjorde podd för några dagar sedan.

Bill skrev förresten att man hade bestämt sig att publicera podden tidigare än tänkt med tanke på TV4-serien så det blir nog till veckan.

Vid 17-tiden hade Anneli gett sig av till Berwaldhallen och Markus dök upp istället så att han kunde städa och sedan lagade vi mat tillsammans. Jag stack ut med 17 nya bokpaket som jag lämnade in till företagsposten och sedan gjorde jag ett ärende åt Anneli innan det blev retur hem.

Snö igen!

När Markus skulle ta bilen hem hade det snöat lite igen. Nu får det gärna vara slut!

Fick faktiskt tillbaka 120 kronor från VistaPrint som inte hållit vad de lovade när jag beställde adressetiketter för ett par veckor sedan utan gick över tiden med tio dagar. Bra ändå att de fixade detta.

Mindre bra gick det när boklasten från Houston skulle levereras i dag. Anders Liljegren stod beredd när en jättelångtradare lasted av en pall utanför AFU. Sedan körde den och Anders och några till började packa upp den väl inslagna pallen – bara för att upptäcka att där inte låg böcker utan maskindelar avsedda för en firma i Motala!

Det skulle ta honom många och krångliga samtal innan långtradaren kom tillbaka, plockade ihop pallen och körde den därifrån samtidigt som Anders fick besked om att våra böcker skulle lämnas till oss i morgon.

Blev också intervjuad av Upsala Nya Tidning och skickade dem ett utdrag ur min bok där jag intervjuat SAS-piloten Lars Naur om hans observation plus en bild av Lars i cockpit som tidningen kunde använda gratis. Senare fick jag ett mejl från Lars att journalisten hade fått tag på honom också (skickade hans nummer) och kunnat genomföra en egen intervju.

Skrev också en kort artikel för ufo.se om att ”UFO-mysteriet med Felix Herngren” börjar i morgon. Då sänds också Urban Björstadius intervju med mig om spökraketerna där ni även kan lyssna till Bo Berg som berättar om sin och Liz observation när en ”spökraket” landade och sjönk i Nammajaure 1980. Programmet heter ”Vetenskapsradion Historia” och sänds i P1 klockan 14.03.

Har suttit rätt mycket vid datorn i dag och sorterat in bilder och andra digitala dokument som jag kommit kraftigt efter med eftersom det händer så mycket varje dag numera. Fortsätter med den saken i morgon.

I säng vid midnatt. Då hade Anneli somnat. Ont i sin tand tyvärr som blev lite dåligt slipad och nu har hon bitit snett hela eftermiddagen. Sådant sätter sig i huvudet.

Loading