Påskmat hemma

Niklas och Markus fick var sin Jan Lööf-litografi, signerade.

I dag hade vi fullt ”man”skap runt bordet här hemma när båda pojkarna och Ylva kom för att äta påskmiddag med mig och Anneli. Då hade vi hunnit städa lite och jag hade tömt gästsängen en trappa ner på en massa ufosaker. Halva huset är ju belamrat med sådant.

Niklas kom tidigt så jag, Anneli och Niklas gick en vända till Åkermyntan för att handla lite påskgodis och annat eftersom det var tvåsiffrigt väder och riktigt fint ute. Snödroppar tittade fram längs vägen.

Äggmålning.

Själva lunchen blev enkel i form av rester men när övriga gästerna dök upp började vi förbereda påskmiddagen. Det målades till och med påskägg! Och innan dess hade jag och Anneli gett Niklas och Markus var sin signerad Jan Lööf-litografi ur den klassiska sagan ”Sagan om det röda äpplet”. Den läste vi många gånger för pojkarna när de var små.

Kanske inte de största konstverken, men kul!

Under dagen blev jag inbokad att spela in en podd med en brittiska poddare nu på söndag och dessutom kom jag och Tobias överens om att göra en podd om min nya bok lite senare samma dag. Var också i kontakt med Lue Elizondo och Chris Mellon i lite framåtsyftande spörsmål.

Påskmiddagen blev ett samarbetsprojekt med många inblandade kockar som resulterade i två varianter av Janssons frestelse, gravad röding med hovmästarsås, ägghalvor med räkor och rom, köttbullar, prinskorv och så Oppigårds goda påsköl till detta. Den sticker ut. Till detta blev det var sin iskall snaps signerad Mats Areskoug.

En ostbricka till efterrätt (och chips och dipp till förrätt) och sedan soffan där vi tittade på ”Miraklet i Gullspång” som både Ylva och Anneli redan sett men som vi andra kunde avnjuta för första gången.

Att kalla det som händer i filmen för märkligt är en enorm underdrift. Helt otrolig dokumentär som vi bara kan rekommendera alla att se. Den finns på SVT Play nu men vi tittade på den på dvd eftersom jag fått låna den av Fred härom dagen.

Dagen har också bjudit på ännu fler glada mejl och mess när det gäller ”Ufo-mysteriet” och jag kan lova att fortsättningen blir minst lika bra och nu med några gåtfulla ufofall. Plus vårt besök vid Area 51.

I säng vid midnatt. Disken fick vänta.

Loading