Arkivsortering och bokdito

Ur Paul Hellbergs samling. En utställning som UFO-Luftrumsbevakning genomförde 1987.

På förmiddagen gav mig an att gå igenom alla de lådor från Semic som jag haft stående i garaget sedan några veckor. Packade upp den, sorterade en del böcker i kassar som ska till Böckernas hus och andra i kassar som ska till Röda rummet. och det var mest Karl-Axels ord när vi träffades i Uppsala tidigare i veckan som gjorde att jag började gå igenom lådorna. Han sa då att han gärna köpte böcker om hantverk av olika slag och det fanns det mycket av i Semiclådorna.

Under tiden jag jobbade med böckerna gick Anneli en promenad och när hon kom tillbaka var det bara för mig att ta bilen till Komethallen för en dust med Stefan på badmintonbanan. I dag gick det bra igen för trots förlust med 12–15 i första set vann jag andra med 15–7 och sista med 15–8. Det gick lite trögt för Stefan på slutet.

Och i dag publicerades podden som jag spelade in för Ny Teknik. Den kan ni lyssna på här!

Hemma igen blev det lunch och sedan ut för att handla påsköl till i morgon då vi får gäster i form av pojkarna och Ylva. Försökte också få tag på några exemplar av ”Tusen möjligheter” till men församlingshemmet hade stängt klockan 15 och jag var där kvart över.

Jag var också iväg till återvinningen med kartonger och trasiga böcker och till företagsposten med ytterligare en bunt beställda exemplar av min senaste bok.

Maria på besök.

Framåt dagen kom Maria på besök och så satt hon och Anneli och pratade vid köksbordet (och spelade kort) medan jag gick igenom och ordnade Paul Hellbergs diabilder från sin tid i UFO-Luftrumsbevakning. Det var ju hans papper och bilder jag och Fred hämtade i Ludvika för någon vecka sedan.

Jag fortsatte sedan med att sortera en försvarlig bunt papper efter Paul Hellberg och under morgondagen ska allt ligga i prydliga högar är det tänkt. Här fanns bland annat en utställning med bilder som han var med och ordnade.

När Maria skulle hem körde jag henne till Vällingby där jag också plockade upp Niklas som hade varit och simmat efter jobbet och nu kom till oss för middag och för att stanna över natt.

Bland Hellbergs papper i soffan.

Det blev kycklingklubbor av bautaformat (ekologiska men stora som strutsar) och sedan satte vi oss i soffan där jag fortsatte jobba med Helbergs papper och sedan tittade vi rakt igenom på SVT:s suveräna programserie om polismorden i Malexander 1999. Snyggt och intressant på alla sätt. Och sent blev det. Vi kom inte i säng förrän efter midnatt.

Och så kom ju Rapport-Nytt i dag! Tryckt på ett nytt tryckeri i Norrköping med lite tjockare och bättre papper. Detta kommer att bli en positiv förändring när det gäller tryckkvaliteten. Jag läste Håkan Blomqvists artikel om UFO-Sverige som folkrörelse och blev glad. För så är det, vi är en rörelse som engagerar många och så ska det vara.

Loading