På DN mest hela dagen och snö igen

Åt lunch med Hans på Lilla Asien.

Efter att vaknat lite efter 06 och inte kunnat somna om gick jag till slut upp 07.30 och åt frukost. Efter hand anslöt de övriga, våra gäster och Anneli. Ute hade de börjat snöa och under dagen skulle det komma rätt mycket snö men inte alls lika omfattande som kring Mariestad dit vi körde i går (som tur var). Men halt och moddigt var det också här.

Så snart jag var klar körde jag in till DN för att träffa Per på IT som skulle hjälpa mig att migrera över allt från min DN-telefon till den nya mobilen som jag köpte i veckan. Allt gick bra men tog väldigt lång tid och BankID och annat fick jag fixa när jag kom tillbaka hem.

Tillbaka på Lilla Asien.

Sedan blev jag kvar på DN i fem timmar sammanlagt med avbrott för lunch på Lilla Asien med min tidigare skyddsombudskollega Hans Arbman. Jag som varit stamgäst på Lilla Asien i många år fick glada ansikten från ägarna när de kände igen mig.

Vi satte oss vid ett hörnbord och pratade om en massa saker och det kändes nästan som om jag var tillbaka på jobbet igen.

Att jag blev kvar så länge på DN berodde på att jag blev infångad av säkert 30-talet tidigare arbetskamrater som ville prata med mig. Riktigt kul eftersom jag inte hade någon tid att passa.

Under dagen gav sig några UFO-Sverigekritiker (där uttrycker jag mig diplomatiskt) till att misstänkliggöra föreningen och AFU och vårt samarbete med Enigma Labs i USA som en av personerna, utan minsta belägg, påstod vara kopplat till CIA. Ibland blir man bara trött och undrar var folk får allt ifrån.

I vilket fall var 2023 års samarbete mellan AFU och den amerikanska företaget strikt reglerat i ett kontrakt för att skydda observatörernas integritet och inget av det vi har skickat till företaget kommer att spridas till andra. Det material som kommer att publiceras blir starkt förkortade berättelser och utan namn på dem som sett fenomenen.

Efter en tur till posten för att lämna ytterligare ett antal paket med min nya bok åkte jag hem och där inväntade jag och Anneli våra gäster, Anders Åstebro och Christine Eriksson, som var ute i flera timmar i snöovädret. Men de var nöjda med sin dag och lite senare åt vi röding med olika sorters mos.

Anders kikar i min bok ”Mötet i gläntan”.

Klockan 21 satt vi i soffan och tittade på andra delen av ”Ufo-mysteriet” som mycket kom att handla om Area 51 och om kraschen i Backsjön. Men Backsjön fortsätter i nästa vecka. Intressant nog fick jag ett mejl från en av de militära dykare som var på plats i Backsjön i går och nu ska vi pratas vid senare i veckan.

Över huvud taget är det många som hör av sig i samband med TV4-serien och jag har ägnat 40 minuter i kväll åt att svara intresserade och folk som vill berätta om vad de varit med om. En hel del får jag delegera för det är omöjligt för mig att hinna med alla.

Under dagen har jag också börjat skriva på en ny artikel för Historiska brott & mysterier. Hann inte bli riktigt klar utan får jobba vidare på den i morgon. Sist på kvällen läste jag igenom det senaste protokollet från UFO-Sveriges styrelsemöte i Norrköping och skickade det till sekreteraren för vidare befordran till justerarna.

Det blev sängen före midnatt.

Loading