Fika hos Björn och garagefix

Framåt 18 satt vi bänkade på Esperia på S:t Paulsgatan.

Efter frukost och lite lata timmar då jag jobbade kort med ett ufoföredrag blev det lunch på verandan, en god sommarsallad som Anneli fixat. men efter det jobbade jag med att göra rent garagets nordsida som blivit svart där det skulle vara vitt.

Garaget får en uppfräschning.

Och tänk, det blev riktigt fint även om jag upptäckte att färgen på en del ställen hade börjat släppa. Man ska aldrig titta för nära på sådana saker.

Sex tårtor! Och Annelis gullvivor bland dem.

13.30 körde jag och Anneli in till stan för att fira Björn som tillsammans med sin Maggie bjöd på fika. Björn har precis fyllt 65 och det kom många tidigare arbetskamrater till oss för att uppvakta honom. Maggie hade bakat sex olika tårtor och de var inte bara fina att se på, de tre jag hann smaka på var väldigt goda också med härliga bär på toppen.

Det fanns verkligen gott om folk att prata med som Adam Svensson med familj och lilla dottern, Adam jobbar kvar på DN liksom Björn medan Thomas Hall (tidigare korre i Tyskland), Caspar Opitz (numera Allmänhetens Medieombudsman), Conny Thelenius (pensionerad från Sporten) och Fredrik Funck (tidigare fotograf på DN) har gått andra vägar.

Jag och Alan Adler.

Jag satt en bra stund och pratade med en av Crazy Pictures skådisar i den geniala kortfilmen ”Vaskduellen”, Alan Adler, som var intressant och kul. Ni kan se honom här ovan med mig och här nedan i kortfilmen.

Alan Adler i kortfilmen.

Björn hade visserligen undanbett sig presenter så jag tog med en gåva istället i form av min senaste bok. Och Anneli hade plockat en fin bukett gullvivor från vår egen gräsmatta där de sprider sig för fullt. Det börjar bli svårt att klippa den!

Anneli var tvungen att ge sig av redan vid 15 eftersom hon skulle med Ylva på teater men jag kom inte iväg förrän en bit efter 17 och då hade jag suttit och pratat en bra stund med Jan Gradvall som skulle till Taylor Swift-konserten efteråt och dessutom hålla ett föredrag om Swift plus att han sitter i TV4 i morgon och berättar om konserten.

Jan Gradvall med bok.

Jan är en suveränt duktig musikjournalist och han fick faktiskt en Grammis senast. På bilden ovan visar han sin bok om Abba efter att ha intervjuat samtliga fyra i gruppen. Ni hittar fler bilder från fikaminglet sist i bloggen.

Så kul!

Nå, jag fick hasta iväg till bilen och sedan ta mig till Sankt Paulsgatan för att fixa ett bord på den grekiska restaurangen Esperia dit Anneli och Ylva anslöt efter teatern. Trevligt att sitta ute och gott var det, inte minst de musslor vi åt till förrätt som var helt suveräna. Tjejerna åt bifteki till huvudrätt och jag en klassisk souvlaki. Det var längesedan vi var på grekisk restaurang.

Glasspaus.

Det var mycket folk ute så alla var inte på Taylor Swift! På vägen till bilen slank vi in på Stikki Nikki som är en glassbar vid Mariatorget och köpte ett par enorma bägare! Som tur var delade jag och Anneli på en, det räckte gott och väl. Ylva jobbade bra med sin på egen hand.

Efter att ha kört hem Ylva var det skönt att komma tillbaka hem, titta på lite spännande hockey där Kanada vann en supertät match mot Schweiz med 3–2 och sedan hann jag lagom växla över för att se straffläggningen mellan Slovakien och Lettland där Lettland drog längsta strået. Straffar i hockey är ett sorgligt kapitel med många kraftiga missar. Det verkar inte som att spelarna tränar på just detta för det är likadant varje gång tycker jag,

Efter att ha hängt dagens andra tvätt blev det sängen. Men först svarade på ett par mejl, tre från ufoobservatörer och fyllde på gårdagens blogg med lite som jag missat. Ibland händer det helt enkelt för mycket.

Björn och Fredrik Funck.
Jag och Thomas Hall.
Adam med lilla Hanne.
Conny Thelenius.
Björn och Caspar Opitz.
Mingel.

Loading