Artikeljobb och vi firar Johan

Samlade på Hernö ginbar.

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva på en artikel till UFO-Aktuellt och det rullade på bra. Hann halvvägs. Bara att fortsätta i morgon. Sedan blev det lunch och några timmar senare tog jag och Anneli bussen, pendeln och tunnelbanan till Slussen för en kort vandring till Hernö ginbar där vi hade bestämt träff med Johan, Ann-Sofie, Börje och Ammi. För där skulle vårt firande av Johan börja.

Johan fyllde ju 60 för ett tag sedan och vårt lilla gäng hade gett honom en bra middag på stan som present. Och det blev det!

Födelsedagsbarnet med Ann-Sofie.

Hernöbaren (Hornsgatan 1, en gammal baklokal) öppnade 16 och Anneli hade bokat bord till dess så vi var först i kön när baren slog upp sina portar. Hernö gin är en alldeles utmärkt svensk gin och den här baren är helt dedikerad åt de många varianterna av den.

Utsikt från Gondolen.

Det här är ett riktigt trevligt gäng och vi har känt varandra länge så medan vi beställde in var sin drink pratade vi igenom 45 minuter innan det var dags att gå till hissen som skulle ta oss till Gondolen där vi hade beställt bord till klockan 17.

Det var ett tag sedan jag och Anneli var på Gondolen och det var den gamla versionen av restaurangen. Nu är den uppfräschad men håller fortfarande hög klass och utsikten kan man inte klaga på.

Tre av oss valde strömmingsmacka till förrätt, den bästa strömming hon ätit enligt Anneli, medan jag tog patén som var en mix av flera och god men kanske något torr.

Desto bättre var lammet som jag tog till huvudrätt, Lamm Bavette, som var helt utsökt. Kan verkligen rekommendera det om ni skulle gå till Gondolen. Sämre var det med ölen vars utbud var magert och inte värdigt en bra restaurang. Däremot var vinlistan hur lång (och dyr) som helst. Vilket inte hjälpte mig.

Eftersom vi var tidiga var det ganska tomt omkring oss till en början men sedan fylldes det på och när solen började gå ned och lysa mig i ögonen då hade klockan blivit 19.30 och nu var det nästan fullt.

Det var kul att sitta och prata i lugn och ro i goda vänners sällskap och Johan fick den födelsedagspresent han förtjänade.

Nytt men bra?

När vi vandrade hem tillsammans med Johan och Ann-Sofie stannade vi till och tittade på det nya som har byggts upp vid Slussen. Inte så snyggt kanske, ganska sterilt som ni kan se på bilden här ovan.

Sedan blev det Gröna linjen och pendeln och bussen hem. Till sist blev det lite teve och en Cola. Medan jag jobbade vid datorn tittade jag på ”Rädda menige Ryan”.

Loading