Artikeljobb mest hela dagen

Från arbetsrummet.

Här ovan kan ni se min utsikt från mitt arbetsrum. Och det är den jag har fått njuta av mest hela dagen. Förutom att det var mörkt och regnigt under rätt många timmar. Framåt kvällen har det blivit bättre.

Nå, jag var i alla fall ute ett ärende för att prata med posten om några brev och för att hämta en sak. Annars har jag ägnat en hel del av dagen åt att jobba med UFO-Aktuellt och att skriva en artikel till Historiska brott och mysterier som det kom in en extrabeställning på från min redaktör.

Pratade också med mannen med åtelbilden som ni kunde se på gårdagens blogg och han har livat att ta ut en tydlig kompassriktning åt oss nästa gång han är vid åteln. Det kommer att ta några veckor.

Har också haft en serie mejl med Glenn Steckling som förvaltar George Adamskis arkiv. Glenn har skickat ett antal bilder från arkivet till mig men istället för att få originalinskanningar fick jag beskurna kopior. Alltså helt omöjliga att arbeta med. Vilket jag har påpekat för honom.

Monumentet i dag.

Fick också en bild från vännen Cecilia som besökt ufomonumentet i utkanten av Ängelholm och skickade en bild. Trevligt.

Under dagen fick jag en förfrågan om att vara med och hålla föredrag på en mässa i Mariestad, vilket jag gärna hade varit. Men mässan råkade vara precis när jag håller årets kurs för fältundersökare. Så det gick inte alls.

Framåt kvällen åt vi fisk framför teven och tittade på när Sveriges herrar gjorde ett försök att spela fotboll. Faktiskt ett ganska bra sådant i drygt en halvlek. Sedan föll allt samman och det som hade kunnat bli ett hedersamt 1–1 slutade med förlust 2–1 mot Danmark på bortaplan. Då hade en svensk anfallare som jag knappt hört talas om tidigare lyckats slarva bort ett friläge med att försöka gå med bollen fram till mållinjen (den låga farten höll han) så en dansk försvarare hann ikapp och så försvann bollen från honom.

Det fanns så mycket bra intentioner och snabba anfall i första halvlek och så många felpassningar och oskickliga ingripanden i andra att man knappt trodde sina ögon.

Hade tänkt att fixa hyrbilen till Malmö och Köpenhamn i dag bara för att få beskedet att det inte gick att hyra över gränsen. Så det blev till att tänka om helt. Löste det under kvällen så att Thomas som har arkivet jag ska hämta, åker till Annelis bror och hans familj i Limhamn och lämnar det där och så lastar jag över det hela i min hyrbil då vi kommer dit.

Väldigt sjysst av Thomas att göra detta (jag och AFU betalar givetvis för alla utgifterna) och av Thomas och Kristina att vara hemma och ta emot.

Sist på kvällen blev det datorjobb i ett par timmar medan Anneli läste. Men före midnatt var också jag i säng.

Loading