Norrköping hela dagen

Victor, Albin, undertecknad och Olle.

I dag bar det av till Norrköping för möten om AFU hela dagen. Med i bilen var Anneli och när vi kom till Hyresbostäders kontor tog hon bilen vidare till badhuset för att simma medan jag gick in för ett möte. Då hade vi på vägen ner pratat med Anna på Lilton i Ängelholm och bokat rum där till styrelsemötet den 14 september.

Vi har ju en tradition inom föreningen att träffas på Lilton en gång om året, vilket är roligt även om det är väldigt långt för oss alla att åka.

Nu var jag tidigt ute (inne) så jag satte mig och jobbade lite med att förbereda UFO-Sveriges medlemsmöte i Malmö den 15 september genom ett prat med Mikael Karlsson.

Svarade också på en del viktiga mejl innan de övriga anslöt, Tomas Lindquist från Hyresbostäder och så Anders Liljegren och Thomas Michanek från AFU.

Telefonmöte.

Dagens möte handlade om AFU:s planer för en framtida flytt till Ringdansenområdet och efter en stund kopplade vi in ytterligare en person på högtalartelefon, det är därför vi ser så lyssnande ut på bilden ovan.

Vi höll på några timmar med avbrott för lunch på Hyresbostäder men efter 13 lämnade Tomas oss så vi AFU:are fick fortsätta prata själva. Exakt vad vi pratade om får stanna i gruppen men vi jobbade i alla fall fram en lista över områden och vem som skulle ansvara för vad.

När allt var klart ringde jag efter Anneli och som kom hon och hämtade upp mig och därefter drog vi till Crazy Pictures. Då hade jag och Thomas gjort klart ett första utkast till dagordning för föreningens styrelsemöte i Äpplehult till helgen.

Hos Crazy träffade vi nästan hela gänget, Victor Danell, Hannes Krantz, Olle Tholén och Albin Pettersson där vi satte oss ned med Victor som berättade hur det går med lanseringen av ”UFO Sweden” i USA. Vi fick se ett klipp från den dubbade versionen som har ai-fixade läpprörelser där alla pratar engelska och höra lite mer om vad som väntar.

Just nu tyder allt på att det blir premiär i USA den 1 november och att filmen då får ett nytt namn, det väntar jag lite med att skriva om.

Satsningen på den amerikanska versionen är stor och distributören på andra sidan Atlanten är förhoppningsfull. Och Victor kunde konstatera att de har fått leva med filmen i flera år nu. Och det älskar de! Passade också på att prata crowdfundingfilm med Victor också.

Sedan blev det hotellet (Elite som vanligt) och lite softande med avbrott för att ringa vännen Ronny i Göteborg och gratta på 55-årsdagen. Han blev glad och vi blev glada av att prata med honom.

Efter 18 gick vi ned till Bishop’s för mat som blev en burgare som var sisådär men Omnipollopilsnern var utmärkt. Vi blev inte sittande så länge utan gick till Coop några kvarter bort för att handla ostbågar och lite tilltugg för kvällen och på vägen ringde jag Andrea som tidigare läste korr åt UFO-Sverige. Nu bad jag henne hoppa in när Stefan är på semester och det lovade hon fixa.

Tillbaka på hotellet hade jag fått svar från en person i Spanien som jag intervjuat för en artikel till UFO-Aktuellt så nu kunde jag skriva klart den innan det blev friidrott där Sverige tog brons på 400 meter häck genom ett enormt lopp av Carl Bengtström. Så snyggt!

Under dagen kom en podd ut där jag är med. Ni kan lyssna på den här:

Under kvällen fick jag ett mejl från en person jag trodde mera om men när han kritiserade min förre chef på DN för att han var jude, då fattade jag att det inte var någon idé att fortsätta skriva med honom. Så det blev tack och adjö. Och inte heller han verkade fatta vad högerextremism är. De som har tagit steget in i den del av verkligheten där man rangordnar människor efter ”ras”, de människorna är svåra att nå fram till.

Tittade lite kort på TV4 som hade ett program om konspirationsteorier och även det var en dyster bekantskap. Dessutom lyckades programledaren inte argumentera emot en platta jorden-kille. Svagt.

Mejlade lite med en historieprofessor från United States Naval Academy som vill besöka AFU också. Ska försöka hinna träffa honom på väg från Äpplehult.

Sedan blev det sängen med EM på teven.

Loading